AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muğla Üniversitesi Hangi Bölümler Var?

SoruCevap

Yeni Üye

Muğla Üniversitesi bünyesinde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Üniversitenin fakülteleri arasında Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Güzel Sanatlar, Eğitim ve Sağlık Bilimleri yer almaktadır. Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya gibi bölümler bulunurken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İşletme, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler gibi bölümler yer almaktadır. Mühendislik Fakültesi’nde Elektrik-Elektronik, Makine, Bilgisayar gibi bölümler bulunmaktadır. Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Resim, Heykel, Grafik Tasarım gibi bölümler öğrencilere eğitim imkanı sunmaktadır. Eğitim Fakültesi’nde ise Sınıf Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği gibi bölümler yer almaktadır. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde ise Hemşirelik, Fizyoterapi gibi bölümler bulunmaktadır.
İçindekiler

Muğla Üniversitesi hangi bölümler var?​

Muğla Üniversitesi, çeşitli disiplinlerde eğitim veren bir üniversitedir. Üniversitede bulunan bölümler şunlardır:
1. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümleri bulunmaktadır.
2. Mühendislik Fakültesi: Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümleri mevcuttur.
3. Fen Fakültesi: Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, İstatistik bölümleri yer almaktadır.
4. Eğitim Fakültesi: Sınıf Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümleri mevcuttur.
5. Sağlık Bilimleri Fakültesi: Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Ebelik bölümleri bulunmaktadır.
6. Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi: Deniz Bilimleri ve Teknolojisi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi bölümleri mevcuttur.
7. Güzel Sanatlar Fakültesi: Grafik Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Resim, Seramik, Heykel, Geleneksel Türk Sanatları bölümleri yer almaktadır.
8. Turizm Fakültesi: Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği bölümleri bulunmaktadır.
9. İletişim Fakültesi: Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümleri mevcuttur.
10. Spor Bilimleri Fakültesi: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi bölümleri yer almaktadır.
11. İslami İlimler Fakültesi: İslam Hukuku, İslam İlahiyatı bölümleri bulunmaktadır.
12. Ziraat Fakültesi: Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Peyzaj Mimarlığı, Tarım Ekonomisi, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği bölümleri mevcuttur.
13. Diş Hekimliği Fakültesi: Diş Hekimliği bölümü bulunmaktadır.
14. Hukuk Fakültesi: Hukuk bölümü yer almaktadır.
15. Edebiyat Fakültesi: Türk Dili ve Edebiyatı, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Tarih, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Coğrafya, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı, Çin Dili ve Edebiyatı, Japon Dili ve Edebiyatı, İspanyol Dili ve Edebiyatı bölümleri mevcuttur.
16. Fen-Edebiyat Fakültesi: İstatistik, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji bölümleri bulunmaktadır.
17. İşletme Fakültesi: İşletme bölümü yer almaktadır.
18. Sosyal Bilimler Enstitüsü: İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Eğitim Bilimleri, Sosyal Bilimler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Radyo, Televizyon ve Sinema, Türk Dili ve Edebiyatı, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Tarih, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Coğrafya, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı, Çin Dili ve Edebiyatı, Japon Dili ve Edebiyatı, İspanyol Dili ve Edebiyatı bölümleri mevcuttur.
19. Fen Bilimleri Enstitüsü: Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, İstatistik bölümleri bulunmaktadır.

Muğla Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

Muğla Üniversitesi bünyesinde 10 fakülte bulunmaktadır.
Fen-Edebiyat Fakültesi çeşitli disiplinlerde lisans programları sunmaktadır.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme, iktisat, kamu yönetimi gibi programlar sunmaktadır.
Mühendislik Fakültesi çeşitli mühendislik alanlarında eğitim vermektedir.
Eğitim Fakültesi öğretmenlik programlarına ev sahipliği yapmaktadır.

İletişim Fakültesi medya ve iletişim alanında eğitim vermektedir.
Teknoloji Fakültesi teknoloji odaklı programlar sunmaktadır.
Turizm Fakültesi turizm ve otelcilik alanında eğitim vermektedir.
Sağlık Bilimleri Fakültesi sağlıkla ilgili programlar sunmaktadır.
Denizcilik Fakültesi denizcilik ve gemi inşa alanında eğitim vermektedir.

Geri