AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mufredat kime denir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Müfredat kime denir?​

Müfredat kelimesinin tanımı aşağıdaki gibidir. Müfredat ya da öğretim programı, eğitimin bir programa bağlanmasıdır. Öğretim veya eğitim planı için kullanılır. Öğretim programı; hangi konuların öğretileceğini, bunun hangi sırayla verileceğini ve bir konunun üstünde ne kadar durulacağını açıklar.

MEB 10 kök değer nedir?​

müfredatlarla öğrencilerimize aktarmak üzere 10 kök değer (adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik) belirledik.
Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen değerler nelerdir?
Öğretim programlarında yer alan “adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik” değerleri kök değerler olarak belirlenmiştir.

Müfredat ne sıklıkla değişir?​

Yılmaz, “Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren 1, 5 ve 9. sınıf öğrencilerimiz, yeni hazırlanmış müfredatla eğitime başlayacaklar. Dolayısıyla bu sene ve gelecek sene ve sonraki takip eden sene de değişen müfredattan dolayı TEOG, YGS veya LYS sınavlarında herhangi bir farklılık olmayacaktır” diye konuştu.

Müfredat neye göre hazırlanır?​

Müfredatı hazırlanması için Milli Eğitim tarafından bir öğretim programının verilmiş olması gerekir. Öğretim programı belirlendikten sonra öğretmenler tarafından müfredatlar hazırlanır. Her öğretmen kendi müfredatını oluşturarak ve verilmesi gereken dersleri bir programa koyarak müfredat oluşturur.
Müfredat kim tarafından hazırlanır?
Öğretim programlarını geliştirme çalışmaları Millî Eğitim Bakanlığı’nın ilgili birimleri ile koordineli bir şekilde gerçekleştirildi. Öğretim programları ilgili genel müdürlüklerin koordinatörlüğünde temsilciler, öğretmenler, eğitim uzmanları ve akademisyenlerden oluşturulan komisyonlarca hazırlandı.

Eğitimde kök değerler nelerdir?​

Öğretim programlarında 10 “kök değer” yer aldı “Kök değerler” müfredatta “adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik” olarak belirlendi.

Unesco 12 evrensel değer nedir?​

“Daha iyi bir dünya için değerlerimizi paylaşalım” isimli bu proje; iş birliği, özgürlük, mutluluk, dürüstlük, sevgi, alçakgönüllülük, barış, saygı, sorumluluk, sadelik, hoşgörü, birlik olarak 12 evrensel değere odaklanmıştır.
Değerler eğitiminde hangi değerler var?
Bu değerler; mutluluk, dürüstlük, alçakgönüllülük, işbirliği, özgürlük, sevgi, barış, saygı, sorumluluk, sadelik, hoşgörü, birlik olarak belirlenmiştir.

Değerler nelerdir?​

Temel Değerler Listesi
- Dürüstlük: Diğer insanlarla, kurumlarla, toplumla, kişinin kendisiyle ilişkisinde bütünlük içinde olması.
- Medeni cesaret: Zor olan iyi davranışları göze almak.
- Barışçıl olmak: Sorunların barış ve huzur içinde çözme eğilimi içinde olmak.

Eğitim programı ne zaman değişti?​

MEB tarafından en son güncellenen 2018 Öğretim Programları, 2017 yılından itiba- ren birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflarda, 2018 öğretim yılında ise okul öncesinden lise son sınıfa kadar tüm sınıflarda uygulamaya konulmuştur.
Müfredat neden değişti?
“Gelecek nesillerin daha donanımlı olabilmesi için müfredatın yenilenmesi ihtiyacı doğurmuştur. Çağın gereği, ferdin ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda müfredatı yeniledik. Müfredat; öğretmen, öğrenci ve velilerin görüşleri alınarak yenilendi.

Üniversite müfredat durumu nedir?​

Müfredat Nedir? Üniversite içerisindeki müfredat mantığı; Öğrencilerin üniversiteye girişinden mezuniyetine kadar, oluşturulan plan ve kurallar bütününe denir. Bu doğrultuda üniversiteyi kazanan bir öğrenci kazandığı bölümün ya da programın planına dahil olacaktır.

Ders müfredatını kim belirler?​

Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı
Eğitim müfredatı nasıl hazırlanır?

Geri