- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 130.875
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Muffin neden sert olur?
Hemen kullandığınız zaman oda sıcaklığında bulunan kuru malzemelere yapışarak, iyi bir şekilde karışmaz ve kek hamurunuz homojen olarak karışmamış olur. Yanlış yapılan bu işlem yüzünden maalesef kek hamurları hafif, yumuşak ve kabarık olması yerine daha yoğun ve sert olur.Pasta kreması ile cupcake süslenir mi?
Dekoratif bir şekilde kullanacağınız süsleme kreması ile cupcake’lerin görüntüsünü dilediğiniz gibi şekillendirdikten sonra taze meyveler eşliğinde Bitter Vermisel Pasta Süsü ile son dokunuşları dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.Kap kek yaparken tepsi yağlanır mı?
Sadece tepsi kullanarak muffin pişirilebilir, bu durumda tepsiyi yağlayıp unlamanız yeterli olur. Ama kâğıtlarla daha şık durduğu için kâğıt kullanmanızı öneririm.
Cup kek buzlukta saklanır mı?
Pişmiş kek ve pasta çeşitlerini derin dondurucu içerisinde uzun süre gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz. İçindeki malzemelerin önemi olmakla birlikte klasik tarifle yapılmış bir keki dondurucuda 3 ay kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
Muffin hamuru kıvamı nasıl olmalı?
Pürüzsüz ve pütürlü görüntü kaybolana kadar muffin hamurunu karıştırmaktan kaçınmalısınız. Hamurunuz için nihai karışımın topaklı, kalın ve unlu olması gerekmektedir.Muffin kağıdı yağlanır mı?
Eğer muffin kalıplarınız silikon ya da seramik kaplıysa ömrünü uzatmak için ilk kullanımda yağlamalısınız. Sonraki kullanımlarda yağlamanıza gerek yok.Cupcake üstüne ne sıkılır?
Üzeri pastacılık malzemeleri, renkli tozlar, inciler, taze ve kuru meyvelerle süslenir. Oreo cupcake’de olduğu gibi bir parça bisküvi ya da krokan konuverir üzerine.
Kremalı cupcake nasıl yapılır?
Tarifimize geçelim,
- Yumurta ve şekerimizi iyice çırpıyoruz.
- Diğer malzemelerimizi ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Minik kek kalıplarının yarısına kadar doldurup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz.
- Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edip fırından alıyoruz.