Mufettis yardimciligi nasil olunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Müfettiş yardımcılığı nasıl olunur?​

Müfettiş ve Müfettiş Yardımcısı Kadrolarına Nasıl Girilir?
- Öncelikle müfettiş veya müfettiş yardımcı kadrolarına girmek için mutlaka 4 yıllık bir fakülte mezunu olmak gerekir.
- Müfettiş ve müfettiş yardımcısı kadrolarına girebilmek için kesinlikle KPSS lisans puanı olması gereklidir.
Müfettiş Neyi denetler?
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan okullarda eğitim öğretim faaliyetlerini denetlemeden sorumlu olan maarif müfettişleri, aynı zamanda bu kurumlarda valilikler veya Milli Eğitim Bakanlığı adına, inceleme ve soruşturma gibi diğer görevleri de yerine getirmektedirler.
Müfettiş Yardımcılığı kimler başvurabilir?
Halen Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan ve en az 8 yıl öğretmenlik deneyimi olan, 35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler/yöneticiler eğitim müfettiş yardımcılığı sınavına başvuru yapabilecek.

Banka müfettiş yardımcılığı sınavına kimler girebilir?​

BAŞVURU KOŞULLARI. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren ve detayları tabloda yer alan bölümlerinden mezun olmak. Yazılı sınav tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak.
Sağlık Bakanlığı müfettiş ne iş yapar?
Madde 15 – Müfettiş, görevlendirildiği konuda, Bakanlığın merkez veya taşra teşkilatıyla bağlı veya ilgili kurum ve kuruluşlarınca başlatılmış olan teftiş, inceleme ve soruşturmaların koordinasyonu görevini de yerine getirir.
Okullarda müfettiş Denetimi Kalktı mı?
2014 yılında Maarif Müfettişliği ve Maarif Müfettiş Yardımcılığı unvanı mevzuatımıza girmişti. Milli Eğitim Bakanlığı 7 yıl sonra bu unvanı iptal edip müfettiş unvanına geri döndü 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yapılan değişiklikler 3 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.
Sınava fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az üç yıl yöneticilik yapmış bakanlık mensupları katılabilecek.

Geri