Mufettis nereye sikayet edilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Müfettiş nereye şikayet edilir?​

İHBAR VE ŞİKAYET EDİN Sadece VDK bünyesinde 9 binin üzerinde müfettiş ve müfettiş yardımcısı görev yapıyor. Maliye’den üst düzey bir yetkili, Vergi Denetim Kurulu’nun ana sayfasında hem ihbar hattı hem de şikayetlere ilişkin bir bölüm olduğunu belirterek, “Vatandaştan tüm ihbar ve şikayetleri bekliyoruz.
Adliyeyi kim denetler?
(2) Bölge adliye mahkemeleri ve bölge adliye mahkemeleri Cumhuriyet başsavcılıkları ile bölge adliye mahkemeleri adalet komisyonlarının denetimleri, 5235 sayılı Kanunun 48 inci maddesi gereğince adalet başmüfettişlerince yapılır.
Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi Nasıl Olunur?
Sınava fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az üç yıl yöneticilik yapmış bakanlık mensupları katılabilecek.

MEB müfettişlik sınavı ne zaman?​

a) Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 26 Haziran 2022 Pazar günü saat 10.00’da Ankara’da merkezî sistemle tek oturum hâlinde yapılacak ve 120 dakika sürecektir.
Adalet müfettişleri nereye bağlı?
MADDE 5 – (1) Kurul, doğrudan Bakana bağlıdır. Müfettişler; denetleme, araştırma, inceleme ve soruşturmaları Bakan adına yaparlar. (2) Müfettişlere Bakan, Başkan ve iş bölümü çizelgesine göre yetkilendirildikleri alanlarda başkan yardımcıları dışında hiçbir yerden emir verilemez.
Savcı şikayet edilebilir mi?
Yani bir hakimin ya da savcının görevinden dolayı ya da görevi sırasında bir suç işlediği iddia ediliyorsa bu iddia hakkındaki şikayet başvurusu Hakimler ve Savcılar Kurulu’na yapılır.

Bakana soruşturma açılabilir mi?​

Türkiye Büyük Millet Meclisi salt çoğunluğunun vereceği önergeyle Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcıları veya bakanlar hakkında herhangi bir suç işledikleri iddiasıyla soruşturma açılması talep edilir ve Meclis’in beşte üçünün gizli oyuyla soruşturma açılmasına karar verilir.

Geri