Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mufettis ne kadar maas aliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Müfettiş ne kadar maaş alıyor?​

Müfettiş olarak atanması halinde aylık maaş 2022 itibariyle 16 bin lirayı geçiyor. Kıdemli müfettişlerin maaşı ise yaklaşık 19 bin lira.

Sağlık Bakanlığı Müfettiş ne iş yapar?​

Madde 15 – Müfettiş, görevlendirildiği konuda, Bakanlığın merkez veya taşra teşkilatıyla bağlı veya ilgili kurum ve kuruluşlarınca başlatılmış olan teftiş, inceleme ve soruşturmaların koordinasyonu görevini de yerine getirir.
SGK müfettişleri neleri inceler?
Yine Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişleri, herhangi bir şikayet ve ihbar olmaksızın, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Risk Analizi ve Sürekli Denetim Grup Başkanlığının çalışmaları sonucu tespit edilen işyerlerinde asgari işçilik incelemesi yaparak kayıt dışı istihdamla mücadelede büyük katkı sağlamaktadır.
Öğretmen müfettiş olabilir mi?
Sınava fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az üç yıl yöneticilik yapmış bakanlık mensupları katılabilecek.

Müfettiş olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Nasıl Banka Müfettişi Olunur? Banka müfettişi olmak için üniversitelerin, dört yıllık eğitim veren Bankacılık, Matematik, Maliye, İşletme, İktisat ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.

Vergi müfettişi olmak için kpss’den kaç puan almak gerekir?​

Yazılı sınava katılmak isteyen adaylar ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmalıdır.
Kimler müfettiş olabilir?
Yarışma sınavına, öğretmen unvanını elde edenler ile en az 4 yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar …
Iş müfettişi ne kadar maaş alır?
İş müfettişinin maaşı 6500 TL ile 8000 TL arasındadır. İş müfettişi maaş aralığı, çalışanın kıdemine ve meslekte geçirdiği süreye bağlı olarak değişmektedir. İş müfettişi genellikle 6500 TL maaş ile işe başlarken kıdemine göre kazancı 8000 TL’ye kadar çıkabilir.
Sahip Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
- Sosyal bilimlere ilgi duymak ve bu alanlarda başarılı olmak.
- Sayısal ve sözel alanlarda yetenekli olmak.
- Analitik düşünce sahibi olmak.
- Derinlemesine araştırma ve inceleme yapabiliyor olmak.
- Dürüst, objektif, kararlı ve cesur olmak.
- Her çeşit iklim koşulunda görev yapabilecek olmak.
Üniversiteden mezun olan kişiler, KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)’na girmesi ve en az 70 puan ve üzeri alması ve sınav sonrasında yapılacak sözlü mülakatı da geçmesi durumunda maliye memuru olabilmektedir. Bu işlemler sonucunda kişi ihtiyaçlar doğrultusunda ataması yapılan yerde göreve başlayabilmektedir.
Vergi müfettişi olmak için hangi puan türü?
Maliye Bakanlığı 400 vergi müfettiş yardımcısı alacak. – Atama Yapılacak Kadro Unvanı ve Sayısı : Vergi Müfettiş Yardımcısı, 400 adet. – KPSS Puan Türleri ve Taban Puan: KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan alanlar.
Müfettiş olmak için ne okumak gerekir?
Banka müfettişi olmak için üniversitelerin, dört yıllık eğitim veren Bankacılık, Matematik, Maliye, İşletme, İktisat ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Özel bankalarda çalışabilmek için başvurulan kurum tarafından düzenlenen yazılı sınav ve sözlü mülakata girmek gerekmektedir.

KPSS müfettiş nasıl olunur?​

Müfettiş ve Müfettiş Yardımcısı Kadrolarına Nasıl Girilir?
- Öncelikle müfettiş veya müfettiş yardımcı kadrolarına girmek için mutlaka 4 yıllık bir fakülte mezunu olmak gerekir.
- Müfettiş ve müfettiş yardımcısı kadrolarına girebilmek için kesinlikle KPSS lisans puanı olması gereklidir.

Geri