Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mufettis gorevi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
39.945
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Müfettiş görevi nedir?​

Görev yaptığı kurumda denetim ve sorgulamadan sorumlu en üst düzey yetkili olarak ifade edilebilirler. Müfettişin, personel üzerindeki denetim yetkisini kanun ve usule uygun bir biçimde kullanıp kullanmadığını takip eder.

Müfettiş olmak için ne yapmak gerekir?​

Sahip Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
- Sosyal bilimlere ilgi duymak ve bu alanlarda başarılı olmak.
- Sayısal ve sözel alanlarda yetenekli olmak.
- Analitik düşünce sahibi olmak.
- Derinlemesine araştırma ve inceleme yapabiliyor olmak.
- Dürüst, objektif, kararlı ve cesur olmak.
- Her çeşit iklim koşulunda görev yapabilecek olmak.
Müfettiş nerelerde çalışır?​
Müfettişler, bakanlıklar, mahalli idareler, KİT’ler gibi kamu kurumları ile özel kurum ve kuruluşlarda, özel ve kamu bankalarında görev yaparlar. Müfettişin çalışma alanı son yıllarda gittikçe yaygınlaşmaktadır ve aranan eleman olma durumundaki yerlerini gelecekte de koruyacakları tahmin edilmektedir.

Müfettiş kime denir?​

Müfettiş kime denir?
Müfettiş, kamu kurum ve kuruluşları ile bazı özel kurumlarda, çalışanlar üzerinde denetim ve sorgulama yetkisine sahip olan meslek mensubu. Özel eğitim görmüş, denetim yapma ve rapor düzenlemekle görevli kişilerdir. Kamu kuruluşlarında teftiş kurullarına bağlı olarak çalışmaktadırlar.

Müfettiş ne kadar maaş alır?​

Müfettiş ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Kıdemli Müfettiş | 9.870 | 14.490
Müfettiş Yardımcısı | 5.050 | 7.620

Müfettiş olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Banka müfettişi olmak için üniversitelerin, dört yıllık eğitim veren Bankacılık, Matematik, Maliye, İşletme, İktisat ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Özel bankalarda çalışabilmek için başvurulan kurum tarafından düzenlenen yazılı sınav ve sözlü mülakata girmek gerekmektedir.

Müfettiş olmak için hangi kpss?​

Bazı kurumlar KPSS P3 puanı ile personel alırken bazı kurum ve kuruluşlar KPSS sınavında işletme, maliye, muhasebe, İngilizce ve istatistik gibi A grubu oturumlara girme şartı ile hesaplanan KPSS P37, KPPS P5, KPSS P4 gibi puan türleri ile müfettiş ve müfettiş yardımcılıkları kadrolarına personel alır.
Müfettişlik için kpss hangi puan türü?​
KPSS Puan Türleri ve Meslekleri 2021
PUAN TÜRÜ | BÖLÜM/FAKÜLTE | KADROLAR
KPSS P2 | İ. İ. B. F. | Uzman Yardımcısı
İ. İ. B. F. | Müfettiş Yardımcısı
KPSS P3 | MEMUR VE SÖZLEŞMELİ ALIMLARDAKİ ANA PUAN TÜRÜ
KPSS P4 | Mühendislik Fakültesi | Tüketici ve Rekabet Uzman Yardımcısı

Polis müfettişi ne kadar maaş alıyor?​

Polis müfettişi ne kadar maaş alıyor?
Polis müfettişleri ve dedektifler, işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.400 ile ₺2.546 arasında para kazandırır. 5 yıllık hizmetten sonra bu rakam, 45 saatlik bir çalışma haftası için aylık ₺1.655 ile ₺2.791 arasındadır.

Hangi bölüm mezunları müfettiş olabilir?​

Hangi bölüm mezunları müfettiş olabilir?

KPSS Müfettişlik sınavına kimler girebilir?​

Bu sınava lisans mezunları ve mezun olabilecek durumda olanlar (son sınıf öğrencileri) girebilir. Sadece adayın kamu kurum ve kuruluşlarına iş başvurusu yaptığı zaman mezun durumda olması gerekir.

Müfettiş Yardımcılığı hangi puan türü?​

Örneğin 2017 yılı Hazine Müsteşarlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı için Maliye Mezunlarında istenen puan türü KPSSP19 iken, BDDK uzman yardımcısı için KPSSP20 puan türü istenilen puanlar arasındadır.
 
Müfettiş, görev yaptığı kurumda denetim ve sorgulamadan sorumlu en üst düzey yetkili olarak tanımlanmaktadır. Müfettişler, personel üzerinde denetim yetkisini kanun ve usule uygun bir şekilde kullanarak kurumun işleyişini takip ederler. Müfettiş olabilmek için belirli özelliklere sahip olmak gerekmektedir. Sosyal bilimlere ilgi duymak, sayısal ve sözel yeteneklere sahip olmak, analitik düşünceyi kullanabilmek, derinlemesine araştırma yapabilme becerisine sahip olmak, dürüst, objektif, kararlı ve cesur olmak müfettiş adayları için önemli özellikler arasındadır.

Müfettişler genellikle bakanlıklar, mahalli idareler, kamu kurumları, özel ve kamu bankaları gibi kurumlarda görev yaparlar. Günümüzde müfettişlerin çalışma alanı giderek genişlemekte ve gelecekte de önemli bir eleman ihtiyacını koruyacağı tahmin edilmektedir.

Müfettişlik mesleği belirli bir eğitimi gerektirir. Banka müfettişi olabilmek için genellikle Bankacılık, Matematik, Maliye, İşletme, İktisat gibi ilgili bölümlerden lisans derecesi almak gerekmektedir. Ayrıca özel bankalarda çalışabilmek için o kurumun düzenlediği yazılı sınav ve sözlü mülakata da girmek gerekmektedir.

Müfettiş olabilmek için KPSS sınavına girmek gerekmektedir. Bazı kurumlar müfettiş ve müfettiş yardımcılığı kadrolarına personel alırken KPSS P3 puanını baz alırken, bazıları ise KPSS sınavında işletme, maliye, muhasebe, İngilizce, istatistik gibi A grubu oturumlara girme şartı ile hesaplanan farklı puan türlerini kullanmaktadır.

Müfettişlerin maaşları kademelere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, kıdemli müfettişlerin en düşük maaşı 9.870 TL iken, ortalaması 14.490 TL civarındadır. Müfettiş yardımcıları ise genellikle 5.050 TL ile 7.620 TL arasında maaş almaktadırlar.

Son olarak, müfettişlik mesleğine farklı bölüm mezunları da aday olabilir. Önemli olan hangi alanda lisans derecesine sahip olunduğu ve gereken diğer şartları sağlayıp sağlamadığıdır. KPSS müfettişlik sınavına girebilmek için lisans mezunu olmak ya da mezun olabilecek durumda olmak gerekmektedir.
 
Geri
Üst