Mudurun egitim programini yonetme ile ilgili yetki ve sorumluluklari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Müdürün eğitim programını yönetme ile ilgili yetki ve sorumlulukları nelerdir?​

Öğrencilerin ilerleme raporlarının velileye iletimini sağlamak, Kurumun temizlik, düzen, iç ve dış güvenliğinin sağlanması sağlamak, Diploma, tasdikname, öğrenim belgesi, sözleşme ve benzeri belgeleri onaylamak. Eğitim ve öğretimde her türlü mevzuat değişikliğini takip.
Okul yöneticilerinin görev ve sorumlulukları nelerdir?
Müdür; kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, program ve emirlere uygun olarak okulun bütün işlerini düzenlemeye, yürütmeye ve denetlemeye yetkilidir. Müdür, kalite yönetimi anlayışına uygun olarak okulun yönetilmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesinden sorumludur.
Okul müdürünün rolleri nelerdir?
etkili bir şekilde yönetme, okulun fiziki şartlarını düzenleme, çevreyle iyi ilişkiler geliştirme, öğrencilerin her açıdan gelişimini takip etme gibi sorumlulukları yerine getirmekle görevlidir. Dolayısıyla, eğitim-öğretim faaliyetlerinin etkili bir şekilde gerçekleştirilmesinde okul müdürü büyük öneme sahiptir.

Okul müdürü ne gibidir?​

Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda görevlendirildiği okulda, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinden sorumlu kişiye okul müdürü denir. Okul müdürü, eğitim öğretim faaliyetleri yanında; okulun, öğrencilerin ve çalışanların güvenliğinden sorumludur.
Okul müdürü notları değiştirebilir mi?
İdareciler için not girişi kısmında herhangi bir yetkisel veya zamansal kısıtlama yok. Karneleri basana kadar istediklerini yapabilirler.
Okulda müdür yardımcısı ne iş yapar?
Müdür yardımcısı okulun her türlü eğitim, öğrenci, yönetim, yazışma, etkinlikler, bakım, koruma, düzen, temizlik gibi görevleri yerine getirmektedir. Bu görevlerin yapılmasında müdüre karşı sorumludur. Müdür yardımcısı gerektiğinde müdürün yerine geçebilmektedir.

Okul müdürü nasıl olur?​

Devlet okulunda müdür olmak için üniversitelerin eğitim fakültelerinden 4 yıllık lisans derecesi ile mezun olmak gerekir. Ayrıca okul müdürü olmak için başvuru sırasında kadrolu öğretmen olmak gerekir. Özel okulda müdür olmak için de resmi ve ya özel kurumlarda en az iki yıl öğretmenlik yapmış olmak lazım.
Restoran müdürü ne iş yapar?
Restoran Müdürü; restoranın iyi ve doğru bir strateji ile iş yapmasını sağlayan, mekânın itibarını ve ahlaki değerlerini koruyan, kalite standartları doğrultusunda kârlı ve verimli işleyişi yöneten kişidir. Personeli yönetir ve stratejik planlamalar yapar.
Okul idaresi kime denir?
Okul müdürü ve yardımcılarından oluşan, okulun yönetimi ile ilgilenen ekip.

E okul öğretmen not değiştirebilir mi?​

Değiştirilmiyor. <e okul’a girilmiş not değiştirilebiliyormu??> Okul idaresi kilitlemeyi gerçekleştirmemişse gerçekleşebiliyor. Ancak kilitleme gerçekleşmişse ya da süresi geçmiş ise kurum amiri kendisi bu değişikliği gerçekleştirebilir.

Geri