AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mudur yetkili ogretmen mudur olabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Müdür yetkili öğretmen müdür olabilir mi?​

MADDE 6 – (1) Müdür olarak görevlendirileceklerin aşağıdaki şartlardan en az birini taşımaları gerekir: a) Müdür olarak görev yapmış olmak. b) Kurucu müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı ve müdür yetkili öğretmen olarak ayrı ayrı veya toplam en az bir yıl görev yapmış olmak.

Hangi müdür yardımcısı norm fazlası olur?​

MADDE 39 – (1) Norm kadro fazlası müdür yardımcıları, hizmet puanı daha az olandan başlamak üzere belirlenir. Hizmet puanının eşit olması durumunda ise sırasıyla yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan norm kadro fazlası olarak belirlenir.

Müdür yetkili öğretmen IYEP açabilir mi?​

Müdür yetkili öğretmen IYEP açabilir mi?
Dolayısıyla müdür yetkili öğretmenler, okulda bulunan diğer öğretmenler kategorisinde yer aldığı için İYEP’te görev alabilirler. Hafta sonu yapılan kurslarda müdür yetkili öğretmenle birlikte toplam en az 2 öğretmen görev alıyorsa müdür yetkili öğretmene yöneticilik için 2 saat ek ders ödemesi yapılır.

Müdür Yardımcılığı alan önceliği ne demek?​

Müdür Yardımcılığı alan önceliği ne demek?
Yürürlükteki Yönetmeliğin 7/3 maddesi uyarınca söz konusu alan öğretmenlerine öncelik verilir. 1-Anaokullarının müdür yardımcılarından en az biri Okul Öncesi alan öğretmenleri arasından; Yürürlükteki Yönetmeliğin 21/4 maddesi uyarınca söz konusu alan öğretmenlerine öncelik verilir.

Özel eğitim okullarına kimler yönetici olabilir?​

Dolayısıyla Özel eğitim okul türlerine yönetici olarak hem özel eğitim öğretmenleri hem de bu okullarına haftalık ders çizelgesinde yer alan alanların alan öğretmenleri atanabilir.

Görevlendirme ne zaman biter?​

Süre: Madde 14 – Geçici süreli görevlendirme 2 yılı geçemez. Madde 15 – Geçici süreli olarak görevlendirilen memurun asıl kurumundakikadrosuna, bir diğer memur geçici süreli olarak görevlendirilemez. Ek Madde 1 – (Ek: 20/5/1976 – 7/11994 K.)

Müdür yardımcısı normu nasıl belirlenir?​

Müdür yardımcısı normu nasıl belirlenir?
c) 126’dan sonra gelen her 150 öğrenci için 1, müdür yardımcısı norm kadrosu verilir. (2) Özel eğitim kurumlarından aynı bina veya bahçede farklı kademelerde eğitim verenlerin öğrenci sayıları birlikte değerlendirilerek müdür yardımcısı norm kadrosu öğrenci sayısı en fazla olan eğitim kurumuna verilir.

Müdür IYEP verebilir mi?​

Müdür IYEP verebilir mi?

Müdür yetkili öğretmen kurs açabilir mi?​

Açamaz. Egzersiz açamayacak kişiler vekaleten de olsa atanan yöneticilerdir. Müdür Yetkili öğretmenin ilk görevi öğretmenliktir, müdür normu olmadığı için öğretmenlikle birlikte yönetim görevini de yürütür.

Merhaba! Müdür yetkili öğretmenin müdür olabilmesi için belirli şartları taşıması gerekir. Müdür olarak görevlendirilecek bir kişinin ya daha önce müdürlük yapmış olması ya da kurucu müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı ve müdür yetkili öğretmen olarak en az bir yıl görev yapmış olması gerekmektedir. Bu şartlar arasından en az birini sağlayan kişiler müdür olarak görevlendirilebilirler.

Müdür yardımcısı norm fazlası olacak kişiler ise hizmet puanı daha az olan kişilerden başlayarak belirlenir. Hizmet puanı eşit olan durumda ise yöneticilikteki hizmet süresi ve öğretmenlikteki hizmet süresi dikkate alınarak norm fazlası müdür yardımcısı belirlenir.

Müdür yetkili öğretmenler, İYEP açabilirler ve hafta sonu yapılan kurslarda müdür yetkili öğretmenle birlikte en az 2 öğretmen görev aldığı takdirde ek ders ödemesi yapılır.

Özel eğitim okullarına yönetici olarak özel eğitim öğretmenleri ve bu okullarda ders verilen alanlardan öğretmenler atanabilirler.

Geçici süreli görevlendirme en fazla 2 yıl olabilir. Geçici süreli olarak görevlendirilen bir memurun asıl kurumundaki kadrosuna başka bir memur geçici süreli olarak görevlendirilemez.

Müdür yardımcısının normu, okuldaki öğrenci sayısına göre belirlenir. 126 öğrenciden sonra her 150 öğrenci için 1 müdür yardımcısı norm kadrosu verilir.

Son olarak, müdür IYEP verebilir ancak müdür yetkili öğretmen kurs açamaz. Egzersiz açma yetkisi vekaleten atanan yöneticilere aittir ve müdür yetkili öğretmenlerin asıl görevi öğretmenlik olduğundan yönetim görevlerini de yürüttükleri unutulmamalıdır.

Geri