AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mudur yardimcisi tayin isteyebilir mi?

Editör

Yeni Üye

Müdür yardımcısı tayin isteyebilir mi?​

MEB’de görev yapan kadrolu idareciler tayin isterlerse ne olur? Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında müdür yardımcısı, müdür başyardımcısı ve okul/kurum müdürü olarak görev yapan kadrolu idareciler, tayin istedikleri zaman idarecilikleri sonlanmaktadır.

Müdürlük kaç yıl?​

MADDE 32 – (1) Yöneticiler dört yıllığına görevlendirilir. (2) Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici olarak görev yapılamaz.

Müdürlük atamaları ne zaman?​

Müdürlük atamaları ne zaman?
11-15 Nisan tarihlerinde İl Değerlendirme komisyonu tarafından müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak aynı veya farklı eğitim kurumlarında yeniden görevlendirileceklerin değerlendirilmesi ise 18-29 Nisan tarihlerinde Değerlendirme sonuçlarının ilanı ise 09 Mayıs tarihinde olacak.

Okul müdür yardımcısı olmak için kaç yıl öğretmenlik yapmak gerekir?​

a) Müdür, kurucu müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı veya müdür yetkili öğretmen olarak görev yapmış olmak. b) Bakanlığın şube müdürü veya daha üst unvanlı kadrolarında görev yapmış olmak. c) Adaylık dâhil en az iki yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak.

Müdür yardımcılığı atamaları nasıl yapılıyor?​

Müdür yardımcılığına atamaya esas puan yazılı sınav ve sözlü mülakat sınavı puanlarının aritmetik ortalamasına göre belirlenecek.

Müdür yardımcısı istifa etmeden öğretmen olarak tayin isteyebilir mi?​

Müdür yardımcısı istifa etmeden öğretmen olarak tayin isteyebilir mi?
cevaplarnız için şimdiden teşekkür ederim. müdür yardımcılığı yapıyor olmanız tayin istemenize engel olmaz. Müdür yardımcılığından istifa ederseniz öğretmenlik görevinize kendi okulunuzda dönebilirsiniz. 3 yıllık çalışma süreniz de yanmaz.
EKYS ne demek?​
EKYS nedir? EKYS, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında müdür yardımcısı görevini yürütmek isteyenlerin girmeleri gereken bir sınav türüdür.
Bilim Sanat Merkezlerine kimler müdür olabilir?​
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Personel Genel müdürlüğüne gönderdiği görüş yazısında, Bilim ve Sanat Merkezlerine yönetici olarak atanacakların bu merkezlerde öğretmen olma zorunluluğu olduğunu belirtti.

Evet, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında kadrolu olarak görev yapan müdür yardımcısı, müdür başyardımcısı ve okul müdürleri tayin istedikleri zaman mevcut idarecilik görevleri sonlanmaktadır. Bu durum, yönetici atama ve görevlendirme süreçleriyle ilgilidir.

Müdürlük görevi ise yöneticilerin dört yıllığına görevlendirildiği ve aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici olarak görev yapılamayacağını belirten yönetmelik hükümlerine göre şekillenmektedir. Yani, yöneticiler dört yıl süreyle görev yaparlar ve aynı kurumda sekiz yıldan fazla yönetici olarak görev alamazlar.

Müdürlük atamaları ise il değerlendirme komisyonu tarafından belirlenmektedir. 11-15 Nisan tarihleri arasında İl Değerlendirme Komisyonu tarafından müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görevlendirilecekler değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları ise 18-29 Nisan tarihleri arasında ilan edilir.

Müdür yardımcılarına atama ise yazılı sınav ve sözlü mülakat sınavı puanlarının aritmetik ortalamasına göre belirlenmektedir. Bu kriterlere göre en başarılı adaylar müdür yardımcılığı görevine atanmaktadır.

Müdür yardımcısı istifa etmeden öğretmen olarak tayin isteme konusuna gelince, müdür yardımcılığı yaparken öğretmenlik görevine dönmek isteyen bir kişi, istifa etmeden kendi okulunda öğretmen olarak görev alabilir. Bu durumda, üç yıllık çalışma süresi de yanmaz ve kendi okulunda öğretmen olarak devam edebilir.

EKYS ise Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında müdür yardımcısı görevini yürütmek isteyenlerin girmeleri gereken bir sınav türüdür. Bu sınav, müdür yardımcılığı pozisyonu için belirlenen kriterlere göre yapılmaktadır.

Bilim ve Sanat Merkezlerine yönetici olarak atanacak kişilerin bu merkezlerde öğretmen olma zorunluluğu Olduğunu belirten genel müdürlük görüşüne göre, bu merkezlere müdür olarak atanmak isteyenlerin öğretmenlik deneyimine sahip olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda, Bilim ve Sanat Merkezlerine yönetici olarak atanmak isteyenlerin öncelikle öğretmenlik deneyimine sahip olmaları gerekmektedir.

Geri