AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mudur yardimcisi norm fazlasi olur mu?

Editör

Yeni Üye

Müdür yardımcısı norm fazlası olur mu?​

MADDE 39 – (1) Norm kadro fazlası müdür yardımcıları, hizmet puanı daha az olandan başlamak üzere belirlenir. Hizmet puanının eşit olması durumunda ise sırasıyla yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan norm kadro fazlası olarak belirlenir.

Idareci istifa ederse norm fazlası olur mu?​

Idareci istifa ederse norm fazlası olur mu?
İstifa eden okul yöneticisinin atanacağı durumuna uygun bir okul olmaması halinde ise kendi okulunu istememesi ve bulunduğu ilçe içinde ve il içinde durumuna uygun bir okul olmaması şartıyla bulunduğu ilçe/il emrine norm kadro fazlası öğretmen olarak atanması gerekmektedir.

Okul Müdür Yardımcısı istifa ederse ne olur?​

Okul Müdür Yardımcısı istifa ederse ne olur?
İstifa eden okul yöneticisi bulunduğu eğitim kurumunda branşında/alanında açık norm kadro olması ve istemeleri halinde bu eğitim kurumuna; istememeleri ya da açık norm kadro bulunmaması durumunda ise durumlarına uygun ihtiyaç bulunan bir eğitim kurumuna öğretmen olarak atanacaklardır.

Norm fazlası olursa ne olur?​

Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanır.

Norm fazlası öğretmen geri dönebilir mi?​

Norm fazlası öğretmen geri dönebilir mi?
MEB bir genelge ile bu tür ilişik kesen veya ilişiğini kesmiş bu durumdaki öğretmenleri istekleri halinde eski okullarına geri döndürülmelidir.

Görevlendirme müdür yardımcısı kaç saat ek ders alır?​

Görevlendirme müdür yardımcısı kaç saat ek ders alır?
Okul yöneticilerine aylık karşılığı koordinatörlük görevi verilemez. Ancak Kararın 6′ ncı maddesinde belirtilen aylık karşılığı ders görevini tamamlayan; Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate kadar fiilen koordinatörlük görevini yapmaları kaydıyla ek ders görevi verilebilir.
Müdür yardımcısı istifa etmeden öğretmen olarak tayin isteyebilir mi?​
cevaplarnız için şimdiden teşekkür ederim. müdür yardımcılığı yapıyor olmanız tayin istemenize engel olmaz. Müdür yardımcılığından istifa ederseniz öğretmenlik görevinize kendi okulunuzda dönebilirsiniz. 3 yıllık çalışma süreniz de yanmaz.

İstifa eden müdür yardımcısı tekrar atanır mı?​

İstifa eden müdür yardımcısı tekrar atanır mı?
Yönetici iken istifa yolu ile yöneticiliği bırakanlar istifa ettikleri tarih itibariyle 1 yıl geçmeden tekrar yönetici olamazlar.

Norm fazlası olmak için kaç saat?​

Norm fazlası olmak için kaç saat?
Peki norm fazlası öğretmenler nasıl hesaplanıyor. Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır. MEB’in ilgili yönetmeliğine göre a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir.

Görevlendirme müdür kaç saat ek ders alır 2021?​

Görevlendirme onayında 16. Madde yazarsa hangi kurum veya kadroya görevlendirilirseniz görevlendirilin 18 saat ek ders alırsınız.

Görevlendirme müdür yardımcısı kaç saat ek ders alır 2022?​

Görevlendirme müdür yardımcısı kaç saat ek ders alır 2022?
Buna göre ilgi (a) Kararın 10’uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (4) numaralı alt bendinde sayılan müdür ve müdür başyardımcılarına daha önce haftada 24 saat ödenmekte olan ders niteliğinde yönetim görevi karşılığı ek ders ücretleri haftada 25 saat olarak ödenecektir.

Müdür yardımcısı tayin isteyebilir mi?​

Müdür yardımcısı tayin isteyebilir mi?
MEB’de görev yapan kadrolu idareciler tayin isterlerse ne olur? Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında müdür yardımcısı, müdür başyardımcısı ve okul/kurum müdürü olarak görev yapan kadrolu idareciler, tayin istedikleri zaman idarecilikleri sonlanmaktadır.

Istifa eden müdür yardımcısı tekrar müdür yardımcısı olabilir mi?​

Müdür yardımcılığı kaç puanla atanır?​

Müdür yardımcılığı kaç puanla atanır?
Adaylar kaç doğru yapmışlarsa 1.25 ile çarpacaklar. 60 puan ve üzeri alan adaylar mülakata çağrılmaktadır. Yani bir adayın başarılı olabilmesi mülakata çağırılabilmesi için en az 60 puan alması gerekir.

Norm fazlası durumunda öğretmenlerin atanması hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Norm fazlası öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanına göre il içindeki eğitim kurumlarına atanacakları belirtilmiştir. Eski okullarına geri dönmek isteyen öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığının genelge ile bu talepleri değerlendireceği ve eski okullarına geri dönüşlerine izin verilebileceği açıklanmıştır.

Müdür yardımcısının tayin isteme durumu da ele alınmıştır. Müdür yardımcıları tayin istediklerinde idarecilik görevlerinin sonlanacağı ve yeni atamalarla ilgili prosedürlerin işleyeceği ifade edilmiştir.

Ayrıca istifa eden yöneticilerin tekrar atanmaları konusunda da kısıtlamalar olduğu belirtilmiştir. İstifa eden yöneticilerin istifalarından itibaren belirli bir süre geçmeden tekrar yönetici olamayacakları vurgulanmıştır.

Müdür yardımcılarının atama süreci hakkında da bilgi verilmiştir. Müdür yardımcılığına atanacak adayların sınavda en az 60 puan almaları gerektiği ve başarılı olanların mülakata çağrılacağı açıklanmıştır.

Geri