AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mudur yardimcisi kim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Müdür yardımcısı kim?​

Müdür Yardımcısı, bir kurumun verimliliğini arttırmak, kurallara ve yönetmeliklere uygunluğunu sağlamak için departman yöneticisine yardımcı olmakla görevlidir.

Ortaokul Müdür yardımcısının görevleri nelerdir?​

Ortaokul Müdür yardımcısının görevleri nelerdir?
Müdür yardımcısı okulun her türlü eğitim, öğrenci, yönetim, yazışma, etkinlikler, bakım, koruma, düzen, temizlik gibi görevleri yerine getirmektedir. Bu görevlerin yapılmasında müdüre karşı sorumludur. Müdür yardımcısı gerektiğinde müdürün yerine geçebilmektedir.

Müdür Yardımcısı öğretmenin amiri mi?​

Milli Eğitim Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinin 4.maddesi ekindeki tabloya göre, taşra teşkilatında Okul ve Merkezlerde görevli; Müdür Başyardımcısı, Müdür Yardımcısı, öğretmenlerin 1.disiplin amiri okul-kurum müdürüdür.

Müdürün idari işlerle ilgili yetki ve sorumlulukları nelerdir?​

Müdürün idari işlerle ilgili yetki ve sorumlulukları nelerdir?
Müdür; kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, program ve emirlere uygun olarak okulun bütün işlerini düzenlemeye, yürütmeye ve denetlemeye yetkilidir. Müdür, kalite yönetimi anlayışına uygun olarak okulun yönetilmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesinden sorumludur.
Öğretmenlerin disiplin amiri kimdir?​
Resmî Gazete 3.6.1991/20890 1.Müdür yetkili öğretmen, disiplin amiri değildir. 2.Üst disiplin amirleri, kendinden alttaki tüm personelin ilk disiplin amiridir. 3.Disiplin cezalarına itiraz,ilk disiplin amirinin üstüne yapılır.Yoksa, disiplin kuruluna yapılır.

Genel Müdür kim atar?​

Genel Müdür kim atar?
(2) Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine ekli (I) sayılı cetvelde yer alan kadro, pozisyon ve görevlere Cumhurbaşkanı kararıyla, (II) sayılı cetvelde yer alan kadro, pozisyon ve görevlere Cumhurbaşkanı onayı ile atama yapılır.

2021 okul müdürleri ne kadar maaş alıyor?​

Okul müdürü maaşları, 9.000 TL ile 11.000 TL arasında değişiyor. Devlet okullarında görev yapan okul müdürleri ek ders hariç, ortalama 8.000 TL maaş alıyor. Özel okullarda görev yapan okul müdürleri ise 4.000 TL ile 7.000 TL arasında maaş alıyor. Okul Müdürü maaşı ortalama aylık 9939 _TL’dir.

Müdür yardımcısı, bir kurumun verimliliğini arttırmak, kurallara ve yönetmeliklere uygunluğunu sağlamak için departman yöneticisine yardımcı olmaktan sorumludur. Müdür yardımcısının genelde bir kurumun her türlü işlerinde sorumlulukları bulunmaktadır ve müdüre karşı bu görevleri yerine getirmekle yükümlüdür. Ayrıca, müdür yardımcısı gerektiğinde müdürün yerine geçebilir ve onun görevlerini üstlenebilir.

Ortaokul müdür yardımcısının görevleri genellikle okulun eğitim-öğretim faaliyetleri, yönetim işleri, öğrenci ile ilgili konular, yazışmalar, etkinlikler, tesis bakımı, düzen ve temizlik gibi geniş bir yelpazede yer almaktadır. Bu görevlerin yanı sıra müdür yardımcısı, okul müdürünün yetkilendirdiği konularda da görev alabilir ve müdüre yardımcı olabilir.

Müdür yardımcısının öğretmenlerin disiplin amiri olduğu konusu, Milli Eğitim Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği kapsamında incelenmektedir. Buna göre, taşra teşkilatında okullarda görevli müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı gibi kadrolar, öğretmenlerin birinci disiplin amiri olarak kabul edilmektedir.

Müdürün idari işlerle ilgili yetki ve sorumlulukları genellikle kanun, tüzük, yönetmelikler çerçevesinde belirlenmektedir. Müdür, okulun tüm işlerini planlama, uygulama ve denetleme konusunda yetkilidir ve bu işleri yasalara, yönergeler ve emirlere uygun şekilde yerine getirmekle sorumludur. Ayrıca, okulun kalite yönetimi ve geliştirilmesinden de müdür sorumludur.

Öğretmenlerin disiplin amiri konusunda, Resmi Gazete'de yayınlanan bir karara göre, birinci disiplin amirinin okul müdürü olduğu belirtilmektedir. Üst disiplin amirleri ise kendisinden alttaki tüm personelin disiplin amiri konumundadır.

Genel müdürlerin atanması konusunda ise Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile belirlenmektedir. Cumhurbaşkanı kararı veya onayı ile I sayılı cetveldeki kadro, pozisyon ve görevlere atama yapılır.

Son olarak, 2021 yılında okul müdürlerinin maaşları genelde devlet okullarında 9.000 TL ile 11.000 TL arasında değişmektedir. Devlet okullarında çalışan okul müdürleri genellikle ortalama 8.000 TL maaş alırken, özel okullarda ise maaşlar genellikle 4.000 TL ile 7.000 TL arasında olabilmektedir. Ortalama bir okul müdürünün aylık maaşı 2021 verilerine göre 9.939 TL olarak belirlenmiştir.

Geri