AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mücver

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mücver Tanımı İçin Materyaller
5 adet kabak
3 adet yumurta
7 adet kısım dereotu
7 kol maydanoz
5 kol yeşil soğan
2 yemek kaşığı tepeleme un
Tuz ,karabiber

Mücver Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tüm zerzevatları güzelce yıkayıp süzgece alalım suyu süzülsün.
Kabağı rendenin iri tarafından rendeleyelim elimizle suyunu sıkalım.Suyunu kullanmayacağız.
Soğan,maydanoz ve dereotunu incecik doğrayalım, yumurta ,tuz, un ve karabiberini katıp güzelce karıştıralım.
Yanmaz yapışmaz tavamıza ayçiçek yağını koyup kızdıralım mücverden 1 er yemek kaşığı koyalım.
Kaşığın art kısmıyla üzerine hafif bastıralım.
Orta ateşte alt üst ederek pişirelim.
Ben bir kısmını kaşarlı yaptım kaşarlı yapmak isterseniz yemek kaşığı ile koyup üzerine bir dilim kaşar koyup onun üzerinede mücverden 1 kaşık daha koyalım.
Kaşığın art kısmıyla kaşarın üzerini ve kenarlarını kapatalım ki kadar akmasın gerili önlü kızartalım.
Not; ocak kısık olmamalı çok yağ çeker çok açıkta olmamalı dışı yanar içi çiğ kalır orta ateşte pişirelim.
 
Geri
Üst