AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mücver (Kabak Patates Havuç)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mücver (Kabak Patates Havuç) Tanımı İçin Gereçler
3 tane kabak
2 tane havuç
1 tane patates
4-5 tane taze soğan
Çeyrek demet maydanoz
1 tutam dereotu
3 tane yumurta
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Kırmızı toz biber
Kızartmak için
Yeteri kadar ayçiçek yağı
Servis için
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Pulbiber
Kuru nane

Mücver (Kabak Patates Havuç) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım kenarda beklesin.
Artık kabak, havuç ve patatesi sırayla soyup rendeleyelim bu esnada süzgeçli bir kabın içine sıkarak alalım ki her ne kadar sıksakta tekrar suyunu salacaktır.
Artık derin bir kaseye yumurtaları kıralım baharat ve tuzu ekleyelim üzerinede tekrar suyunu sıkarak kabak, havuç, patates koyalım biraz karıştıralım ve ununu ekleyelim tekrar karıştıralım.
Artık tavaya kâfi kadar yağ koyalım ve kızınca yemek kaşığı ile mücverleri içine bırakıp kaşık sırtı ile düzeltip orta ateşte kızartalım öbür yüzünü çevirelim orasıda kızarsın. Tam kızarmadan çevirmeye kalkmayın dağılabilir.
Not: Mücverlerimizi kızartırken çok kalın yapmayalım içi çiğ kalabilir buna dikkat edelim

Mücver (Kabak Patates Havuç) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst