Muayenede ilk yardim cantasi agir kusur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Muayenede ilk yardım çantası ağır kusur mu?​

Buna rağmen, araç ilk yardım çantası bulundurmak hayati bir durum olduğu unutulmamalıdır. Yani aracınızda ilk yardım çantası yoksa veya bulunmuyorsa aracınız hafif kusurlu olarak değerlendirilir. Hafif kusurlu olarak değerlendirilen bir araç ise muayeneden geçer.

2022 araç muayene ücreti ne kadar?​

2022 Araç Muayene Ücreti Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile söz konusu ücretlere 2022 yılı için 36.2% geldiği açıklandı. Gelen zamların ardından otomobil, minibüs ve kamyonetlerin muayene ücreti 372,88 TL’den 507,40 TL’ye yükseldi.
Muayenede yangın tüpü ağır kusur mu?
Yangın tüpü olmadan muayene geçer mi sorusu araç sahiplerince en çok sorulan sorulardan biridir. Yangın tüpü olmadan da araç muayeneden geçebilir. Araçların muayeneden geçmesi için ağır kusurlara sahip olmaması gerekmektedir. Araç yangın tüpü bulundurulmaması da araçların hafif kusurlu olmasını sağlar.
Iş yerlerinde ilk yardım çantası zorunlu mu?
İlk yardım uygulamaları için, evde, okulda, iş yerinde, arabalarda, fabrikada, havaalanında, tren istasyonlarında ve diğer tüm aklımıza gelebilecek her yerde ilk yardım çantası bulundurulması gerekmektedir.

Muayenesiz araç trafiğe çıkabilir mi?​

2021 yılı itibarıyla aracını muayeneden geçemeyen araç sahipleri için ceza 314 TL’ye çıkmış durumda. Yani muayene yapılmış bir araçla trafiğe çıkıldığı zaman 314 TL değerinde ceza ödemek mecburiyetinde kalınmaktadır.

Araç muayene neler geçmez?​

1Fren ve göz muayenesi testlerinde Ağır Kusur sayılanlar:
TÜV araç muayene ücreti ne kadar?
Buna göre 2022 yılında araç muayene ücretleri şu şekildedir: Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet 258,42 TL. Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork 507,40 TL.
Ilk yardım çantası ve yangın tüpü olmadan araç muayeneden geçer mi?
Yine yangın tüpü gibi aracınızın bagajında ilkyardım çantası olmasa dahi muayeneden geçebiliyorsunuz. Son düzenlemeler ile yangın tüpü ve ilkyardım çantası zorunluluktan çıkmış durumda. Ancak olası bir acil durum için mutlaka aracınızın bagajında bulundurmanızı öneriyoruz.

Muayenede yangın tüpünün tarihi geçerse ne olur?​

Araç muayene yangın tüpü 2020 yılı kapsamında hafif kusurlu olarak geçmektedir. Hafif kusurlu işlemler arasında yer alan araç yangın söndürme tüpleri muayeneden geçişi engellememektedir.

İlk yardım kitinde neler olmalı?​

Temel ihtiyaçlar

Geri