AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muayenede aracta neler olmasi gerekir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Muayenede araçta neler olması gerekir?​

Bu ekipmanlar yangın söndürme tüpü, üçgen reflektör, ilkyardım çantası ve stepne lastiktir. Muayene işlemlerinde yapılan bu kontroller, araçların trafiğe donanımlı bir şekilde çıkmasını sağlar ve olası arıza ve kaza durumlarında araç sahiplerinin mağduriyet yaşamasının önüne geçer.

Araç muayeneye gidince ne yapılır?​

Araç Muayene Sırasında Yapılması Gerekenler
- 1 – ARACINIZI PARK EDİN.
- 2 – MÜŞTERİ KABUL ALANINA GİDİN.
- 3 – SIRA NUMARASI ALIN.
- 4 – EVRAKLARINIZI GÖREVLİYE TESLİM EDİN.
- 5 – ARAÇ MUAYENE ÜCRETİNİ ÖDEYİN.
- 6 – ARACINIZI TESLİM ETMEDEN ÖNCE EMNİYET KEMERLERİNİ TAKIN.
- 7 – TRAFİK GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKLİ EKİPMANLARI YERLEŞTİRİN.

Yangın tüpü olmadan araç muayeneden geçer mi?​

Yangın tüpü olmadan araç muayeneden geçer mi?
Ancak ilgili araçlarda yangın söndürme tüplerinin bulundurulmaması hafif kusur olarak sayılmaktadır. Bu sebepten ötürü de muayene geçişlerinde herhangi bir engel sayılmamaktadır. Araçlarda yer alması gereken yangın tüplerinin hacmi de yine araçlara göre değişiklik göstermektedir.

Araç muayene ağır kusurlar nelerdir?​

Araç muayene ağır kusurlar nelerdir?
Ağır kusurlu sayılanlar ise; Motor numarası, şase numarası ve tip etiketinin okunamaması, Araçtaki koltuk sayısı ruhsatta belirtilenden farklıysa, Ön ve arka plakanın silik olmasına bağlı olarak denetim kameralarının plakayı okuyamaması gibi durumlar ağır kusur nedenleri olarak listelenmiştir.

Araç muayeneye ne kadar önce gidilir?​

Araç muayenesinden en az yarım saat önce TÜVTÜRK istasyonunda bulunmanız ise, önceden yapılması gereken işlemler için yeterlidir. Randevu tarih ve saatiniz cep telefonu numarasına ve e-posta adresinize ayrıca iletilir.

Ilk yardım çantası olmayan araç muayeneden geçer mi?​

Öncelikle, araç ilk yardım çantası ve yangın tüpü ile reflektör olup olmadığı yetkililer tarafından muayene esnasında mutlaka kontrol edilen ekipmanlar arasında yer alır. Araç muayenede ilk yardım çantası yoksa bu durum “hafif kusur” olarak kabul edilir.

Muayene de ağır kusurlar nelerdir?​

Muayene de ağır kusurlar nelerdir?
Fren ve göz muayenesi testlerine göre ağır kusur sayılanlar:
- ABS sisteminin çalışmaması
- El freninin tutmaması
- Fren diskleri ve balataların aşınma sınırına ulaşmış olması
- Yağ kaçağı olması
- Frenlerin tutmaması
- Fren diskleri ve balatalarda çatlak olması
- Sağ ve sol tekerlerde frenleme farkının %30 ve üzeri olması

Araç muayenede neler olması gerektiği konusunda bilgilendirici bir içerik paylaşılmış. Ana ekipmanların yanı sıra araç sahiplerinin muayeneye gidip yapmaları gereken adımlar da detaylıca anlatılmış. Bu adımlar araç sahiplerinin muayene sürecini daha sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamlamalarına yardımcı olabilir.

Yangın tüpü olmadan araç muayeneden geçebilir mi sorusuna verilen cevapla, yangın tüpünün olmamasının hafif bir kusur olarak kabul edildiği ve muayene geçişine engel olmadığı belirtilmiş. Ancak yine de her aracın belirli ekipmanlara sahip olması önemli olduğu için yangın tüpü bulundurmanın güvenliğiniz açısından önemli olduğunu unutmamak gerekir.

Araç muayene ağır kusurlarını içeren bilgilerde ise, ağır kusurlu durumlar detaylıca açıklanmış. Bu durumlar aracın genel güvenliğini etkileyen unsurlar olduğundan, düzenli bakım ve kontrollerin yapılması ve gerekli ekipmanların bulundurulması hayati önem taşır.

Randevu öncesinde istasyonda bulunma süresi ve ilk yardım çantası olmayan araçların durumuyla ilgili bilgiler de paylaşılmış. Bu bilgiler araç sahiplerine muayene sürecini daha iyi yönetmeleri konusunda rehberlik edebilir.

Muayenede ağır kusurlar hakkında verilen bilgilerde ise, fren ve göz muayenesi kriterlerine göre ağır kusur kabul edilen durumlar detaylıca sıralanmış. Bu bilgiler araç sahiplerine araçlarının bakımı ve güvenliği konusunda fikir verebilir ve gerekli önlemleri almalarına yardımcı olabilir.

Geri