- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.857
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Muasir medeniyetler seviyesi ne demek?
Muasır Medeniyet Seviyesi: Türkçe’yi sadeleştirme çalışmalarının sonucu olarak “çağdaş uygarlık düzeyi” olarak da nitelenen, Atatürk’ün Türk ulusuna, ulaşılmasını hedef olarak gösterdiği seviye. Çoğu tarafından modern batı dünyasının bu gün eriştiği nokta olarak da hayal edilmektedir.Atatürk’ün muasır medeniyet sözü ne demek?
türkçe’yi sadeleştirme çalışmalarının sonucu olarak ilkokul kitaplarında “çağdaş uygarlık düzeyi” olarak yer eden, atatürk’ün türk ulusuna, ulaşılmasını hedef olarak gösterdiği seviye.
Muasırı ne demek?
Çağdaş. Bir asırda yaşayanlardan herbiri. Hem asır olan. Aynı devirde yaşayan.Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak hangi ilke ile ilgili?
Atatürk ilkeleri (Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, İnkılapçılık, Devletçilik), Atatürk’ün dünya görüşünü ve felsefesini belirten temel unsurlardır. Atatürk inkılap ve ilkeleri birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Bu bütün, onun deyimiyle “muasır medeniyetler seviyesine” ulaşmayı amaçlar.
Atatürk için medeniyet nedir?
75. Yılında Atatürk Cumhuriyeti’nin katettiği mesafe açıkça görülmekte dir. Atatürk’ün istediği ve beklediği medeniyeder beşiği Anadolu’dan yeni bir medeniyet yükse lecektir: Türk Medeniyeti.Çağdaş medeniyetler seviyesini yakalamak hangi ilke?
Atatürk Milliyetçiliği : Türk Devletinin bağımsızlığının korunması ve aynı zamanda çağdaş uygarlık seviyesine çıkarılmasını hedeflemiş ve Türk milletinin bütün fertlerinden bu gaye için çalışmalarını istemiştir. Atatürk’ün milliyetçilik anlayışı hissi olmaktan çok akılcıdır. Misak-ı Milli (milli sınırlar) esastır.
Mefhum ne anlama gelir?
Mefhum sözcüğü, kavramak, kavrayış anlamlarıyla kullanılır. Örneğin zaman mefhumu, insanlık mefhumu şeklindeki kullanımlar günlük dilde hayli yaygındır. Mefhum, bir şeyin ifade ettiği değer şeklinde de açıklanmaktadır. Bir sözcükle dile getirilen anlam, mefhumdur.Musırr ne anlama gelir?
musır. Bir söz veya düşüncede direnen, ayak direyen (kimse).