- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
MTA Başkanı kim?
Yönetim KuruluMTA nın açılımı nedir?
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), 14 Haziran 1935’te 2804 sayılı özel kanunla kurulmuş, tüzel kişiliği olan, özel hukuk hükümlerine tabi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı kamu iktisadi teşebbüsüdür.MTA Genel Müdürü değişti mi?
Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü görevine Vedat Yanık atandı. Hali hazırda Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Yanık, 12 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilen devir teslim töreni ile MTA Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Vedat Yanık Kimdir?
MTA Genel Müdürü nereli?
Yasin Erdoğan 1976 yılında Artvin, Borçka’da doğmuştur. Lisan eğitimini Çukurova Üniversitesi, Maden Mühendisliği Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini Ecole des Mines de Paris’te, doktora eğitimini 2007 yılında Çukurova Üniversitesi’nde tamamlamış ve 2017 yılında doçent unvanını kazanmıştır.MTA ne zaman genel müdürlük oldu?
Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü Genel Direktörlüğü’nün adı, 13.12.1983 tarih ve 186 sayılı KHK’nin geçici 5 inci maddesiyle ” Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü” olarak değiştirilmektedir. MTA ülkenin her yerinde etüt yapmıştır.Endodonti MTA nedir?
Mineral trioxide aggregate (MTA) diş hekimliğine yeni tanıtılan materyallerden biridir. Mineral trioxide aggregate başlangıçta periapikal cerrahi uygulamalarında kök kanal sistemi ile çevre dokular arasındaki ilişkiyi engellemede kullanılmak üzere, kök ucu dolgu maddesi olarak geliştirilmiştir.
2017-2019 yılları arasında MTA Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Sayın Cevat GENÇ, 6 Temmuz 2019 tarih ve 2019/172 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile MAPEG Genel Müdürü olarak atandı.
MESLEKTAŞIMIZ VE ÜYEMİZ YUSUF ZİYA COŞAR TKİ YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE ATANMIŞTIR. Meslektaşımız ve üyemiz Yusuf Ziya COŞAR TKİ Yönetim Kurulu üyeliğine atanmıştır. Uzun yıllar MTA Enerji Dairesinde Kömür üzerine çalışan meslektaşımız halen MTA genel Müdür Yardımcılığı görevini de sürdürmektedir.
MTA ne zaman kullanılır?
kisaca mta olarak bilinir. dis hekimliginde kanal tedavisi ve amputasyon tedavilerinde kullanilir. neredeyse cimento kadar sert ve sizdirmazlik ozelligine sahip olmasi nedeniyle de retrograt kanal dolgusunda kullanimi tercih edilir.