AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

MSU sinavinin amaci nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

MSÜ sınavının amacı nedir?​

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Sınavı, lisans düzeyinde askeri eğitim alacak öğrencilerin belirlenmesi amacıyla yapılır. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Sınavı’nda başarılı olan adaylar, taban sıralamalarına göre askeri okullarda mülakata girmeye hak kazanırlar.

MSY sınavı nedir?​

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, ÖSYM tarafından uygulanan ortaöğretimden Askeri Okullara geçiş sınav sistemidir.
MSÜ Sınav Puanı Kaç Olmalı 2022?
Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu sayısal puan türüne göre öğrenci alım yapmaktadır. 2022 MSÜ Hava Harp Okulu kadın adaylar için taban puan 395,9 sayısal puan olarak kapatmıştır. 2022 MSÜ Hava Harp Okulu erkekler için taban puan 356,62 sayısal puan olarak kapatmıştır.
MSÜ sınavı ile ne olunur?
MSÜ bölümlerinin sivil üniversitelerden tek farkı, bu bölümlerin askeri alanda eğitim vermesi ve profesyonel subay ve astsubay yetiştirmesidir. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler, standart fakülte diplomasının yanı sıra okullarına göre subay veya astsubay diploması da alırlar.

MSÜ mezunları ne iş yapar?​

Mezuniyetleri sonrası muvazzaf teğmenliğe naspedilen Harbiyeliler, sınıf okulu eğitimleri sonrasında TSK’nın yurt içindeki birlik ve kurumlardaki görevlerin yanında; yurtdışı temsil ve ataşelik, Birleşmiş Milletler, NATO, eğitim ve görev maksatlı yurtdışı inceleme kadrolarına da atanabilmekte veya …

Milli Savunma sınavı ne olunur?​

Milli Savunma sınavı kimler girebilir?
Sınava başvuracak olan adayların lise ve dengi okullardan 2020 ve 2021 yılında mezun olmuş olmak, öğrenciliği devam etmekte olan adayların da 2022 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak şartı vardır.
MSÜ Nedir 2022?
MSÜ Sınavı, Milli Savunma Bakanlığınca 2. seçim aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını belirlemek amacıyla, ÖSYM tarafından tüm il merkezlerinde yapılan ve 165 dakika süre içerisinde çözülebilecek ortaöğretim düzeyinde, beş seçenekli çoktan seçmeli 120 sorudan oluşan, sonuçları yalnızca yapıldığı yıl için …

MSÜ sınavı kaç dakika 2022?​

ÖSYM tarafından 27 Mart 2022 tarihinde yapılacak olan 2022-Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının (2022-MSÜ) sınav süresi 165 dakika olarak uygulanacaktır.

2022 MSÜ puanları ne olur?​

Şehit/gazi çocuklarının 2’nci seçim aşamalarına çağrılmasıyla ilgili olarak; adayların 2022-MSÜ Sınavında aldıkları puana %10 puan ilavesi yapılacak ve %10 puan ilavesi sonrasında belirlenen çağrı baraj puanı şartını sağlayan adaylar 2’nci seçim aşamalarına çağrılacaktır.

Geri