Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

MSU Deniz Harp Okulu yatili mi?

Editör

Yeni Üye

MSÜ Deniz Harp Okulu yatılı mı?​

Deniz Harp Okulunda parasız yatılı eğitim yapılmaktadır. Öğrenciler; 4 kişilik modern dizayn edilmiş internet bağlantılı odalarda kalmakta, yeme, yatma, giyim, sağlık ve her türlü eğitim/öğretim masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.

Milli Savunma Üniversitesine Bayanlar Girebilir mi?​

Milli Savunma Üniversitesine Bayanlar Girebilir mi?
MSÜ’ye başvuruda bulunmak isteyen adaylarda yaş sınırı ve genel olarak şu kriterler aranacak; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, * Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

MSÜ nasıl girilir 2022?​

MSÜ nasıl girilir 2022?
Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak 13 Ocak 2022 günü saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

2022 MSÜ ye kaç kişi girecek?​

ÖSYM tarafından bu yıl MSÜ sınavına başvuru yapan ve sınava katılan aday sayısı hakkında açıklama yapılmazken, 400 bin civarında başvuru yapıldığı ve sınava katılan aday sayısının da 350-400 bin arası olduğu düşünülüyor. Resmi veriler, ÖSYM’nin sayısal bilgileri açıklamasıyla birlikte erişime açılacaktır.

Hava Harp Okulu yatılı mı?​

Hava Harp Okulu yatılı mı?
MADDE 33 – (1) Harp okullarındaki öğretim parasız yatılı olarak yapılır.

Deniz Harp Okulu hazırlık sınıfı var mı?​

Deniz Harp Okulu hazırlık sınıfı var mı?
Deniz Harp Okuluna Hazırlık Sınıfı ile ilk adımı atan öğrencilere artık Bahriye’nin bir ferdi olmanın sevincini aşılamak ve meslek yaşamlarında üstlenecekleri görevlerinde yabancı dili etkili bir şekilde kullanabilmelerini sağlamaktır.
Kızlar harp okuluna gidebilir mi?​
Milli Savunma Üniversitesi Harp Okullarına kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokulları’na sadece erkek öğrenci alınır.

Üniversite öğrencileri MSÜ sınavına girebilir mi?​

Üniversite öğrencileri MSÜ sınavına girebilir mi?
Herhangi bir lise ve dengi okuldan mezun olan/olacak adaylar MSÜ’ne başvurabilir.

MSÜ 2022 kaç kişi girecek?​

MSÜ 2022 kaç kişi girecek?

MSÜ Nedir 2022?​

MSÜ Sınavı, Milli Savunma Bakanlığınca 2. seçim aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını belirlemek amacıyla, ÖSYM tarafından tüm il merkezlerinde yapılan ve 165 dakika süre içerisinde çözülebilecek ortaöğretim düzeyinde, beş seçenekli çoktan seçmeli 120 sorudan oluşan, sonuçları yalnızca yapıldığı yıl için …

Deniz Harp Okulu yatılı eğitim vermekte olup öğrenciler modern dizayn edilmiş odalarda kalırken, yeme, yatma, giyim, sağlık ve eğitim/öğretim masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır. Hem erkek hem de kadın adaylar MSÜ'ye başvuruda bulunabilir. Ancak Harp Okullarına (HO) her iki cinsiyetten öğrenci alınırken, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenciler kabul edilmektedir.

MSÜ sınavına başvuruları, adaylar 13 Ocak 2022 tarihinden itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak elektronik ortamda yapabilirler. Bu sınava 350-400 bin arasında adayın katılması beklenmektedir, resmi veriler daha sonra ÖSYM tarafından açıklanacaktır.

Hava Harp Okulu da Harp okullarındaki diğer okullar gibi öğretimini parasız yatılı olarak yapmaktadır. Deniz Harp Okulunda Hazırlık Sınıfı mevcut olup, bu sınıf öğrencilere yabancı dil kullanımı konusunda etkili bir eğitim sağlamaktadır. Üniversite öğrencileri, lise veya dengi okuldan mezun olan/olacak adaylar arasına dahil edilerek MSÜ sınavına başvuru yapabilirler.

MSÜ sınavı ise Milli Savunma Bakanlığınca yapılan ve askeri öğrenci adaylarını belirlemeyi amaçlayan bir sınavdır. 2022 yılı itibarıyla bu sınav beş seçenekli çoktan seçmeli 120 sorudan oluşmaktadır. Sonuçlar yalnızca yapıldığı yıl için geçerli olup, adayların seçim aşamalarına çağrılmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Geri