- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Msmpeng exe ne işe yarar?
Windows 10 versiyona sahip tüm bilgisayarlarda karşınıza çıkabilir. MsMpEng.exe ise bu işlemi türüten dosyanın adıdır. ‘Antimalware Service Executable’ Windows Defender tarafından bilgisayarınızın gerçek zamanlı olarak tarandığını ve her türlü virüs ve kötü amaçlı yazılımdan korunduğunu gösterir.Nissrv exe nedir?
NİSSRV.EXE NEDİR? Görev yöneticisi üzerinden baktığınızda arka planda çalışan ve sürekli olarak ram ve işlemciyi yorduğunu düşünülen bu dosya Microsoft Network Realtime İnspection Service yani Windows virüslerden korumayı amaçlayan Windows Defender bir parçacık dosyasıdır.
Tiworker ne?
tiworker.exe Windows işletim sistemine ait bir dosyadır. Özellikle güncelleme, yükleme işlemleri sırasında tiworker.exe dosyasının aşırı bellek ve işlemci kullanımı normaldir. Fakat aşırı işlemci ve bellek kullanımı süreklilik arz ediyorsa tiworker.exe virüsten etkilenmiş olabilir.
MsMpEng exe neden çöküyor?
Msmpeng.exe virüs taraması yaparken aşırı derecede RAM kullanmaktadır. Aynı zamanda aşırı CPU ve disk kullanımı da olmaktadır. Bu aşırı kullanım normal bir durumdur. Bilgisayar da yapacak olan taramanın süresi tamamen işlemci hızına bağlıdır.Ntoskrnl ne işe yarar?
Benzer isimlerde virüsler olabildiği gibi gerçek “ntoskrnl.exe” işletim sistemine ait en temel bileşendir. Yazılımın donanım ile iletişim kurmasını sağlayan aracıdır. O olmadan işletim sistemini de çalıştıramazsın. %100 disk kullanımı bilgisayarda kurduğun yanlış bir sürücü veya virüs taraması kaynaklı olabilir.
MsMpEng EXE neden çöküyor?
MsMpEng.exe dosyası zaman zaman otomatik çalışarak tüm bilgisayarı virüs ve zararlılara karşı korur. MsMpEng.exe virüs mü? MsMpEng.exe dosyası yukarıda da bahsettiğim gibi virüs değildir. Tam tersine kendisi bir antivirüs yazılımı olan Windows Defender’in temel parçasıdır.
MsMpEng exe nasıl kapatılır?
Msmpeng.exe; Windows 10’un antivirüs programı olan Windows Defender’in temel dosyasıdır. Msmpeng.exe Nedir? Msmpeng.exe bilgisayarları zararlı olan yazılımlara ve virüslere karşı korumaktadır. Kişiler msmpeng.exe kapatana kadar bilgisayarda çalışmaya devam etmektedir.