Msconfig komutu ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Msconfig komutu ne işe yarar?​

Sistem Yapılandırması MSConfig, Microsoft Windows başlangıç işlemiyle ilgili sorunları gidermek için tasarlanmış bir sistem yardımcı programıdır. Başlangıçta çalışan yazılımı, aygıt sürücülerini veya Windows hizmetlerini devre dışı bırakabilir veya yeniden etkinleştirebilir ve önyükleme parametrelerini değiştirebilir.

Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri ne işe yarar?​

Gelişmiş önyükleme seçenekleri > İşlemci sayısı hata giderme ve çeşitli geliştirici işlemleri için kullanılır. Örneğin işletim sistemi için bir uygulama yazdın ve bu uygulama 1 çekirdek bulunan makinalarda nasıl tepki veriyor görmek istersen bu seçenek kullanışlı olabilir.
Işletim sistemi önyükleme bilgisi nedir?
İşletim Sistemi önyükleme bilgisi – Önyükleme sırasında yüklenen her bir sürücünün adını gösterir. Tüm önyükleme ayarlarını kalıcı yap – Sistem Yapılandırmasında yapılan değişikliklerin kaydı tutulmaz. Daha sonra değişiklik yapmak isterseniz bu değişiklikleri elle yapmanız gerekecektir.
Bilgisayarda zaman aşımı nedir?
Ziyaretçi. Çift işletim sistemi kurarsan bilgisayar açılırken sana işletim sistemi seçme zamanı sunuyor. Buna zaman aşımı demişler. 30 saniyede seçmelisin, seçmezsen üstteki işletim sistemine giriyor.

Windows 7 msconfig nasıl açılır?​

Başlat seçeneğine tıklayın ve Arama kutusuna msconfig yazın. msconfig seçeneğine tıklayın. Yönetici parolasını girmeniz veya onay vermeniz istenirse, parolayı girin veya işlemi onaylayın. Sistem Yapılandırması aracı görüntülenir.

Msconfig nereye yazılır?​

Msconfig’e Nasıl Ulaşılır?
- Başlat dedikten sonra msconfig yazılarak bu arayüze ulaşılabilir.
- Ctrl + R – Çalıştır dediğinizde msconfig.exe yazarsanız da istenen sonucu alabilirsiniz.
Başlangıç onarma nasıl yapılır?
Bilgisayar Kapalıyken Başlangıç Onarma Açma
- Bilgisayarınızı açmak için On-Off tuşuna basın.
- On-Off tuşuna basıldığında ESC basılı tutun.
- F11 tuşuna basın.
- Sorun Gider’i seçin.
Temiz önyükleme nasıl yapılır?
Temiz önyükleme nasıl gerçekleştirilir?
- Sistem Yapılandırması’nın Hizmetler sekmesinde Tümayarları gizle ‘yi Microsoft hizmetlerive ardından Hepsini devre dışı bırak öğesini seçin.
- Sistem Yapılandırması’nın Başlangıç sekmesinde GörevYöneticisi’ni Aç’ı seçin.

Windows 7 msconfig nerede?​

-msconfig dosyası, normalde C:\ WINDOWS\pchealth\helpctr\binariesdizini altında bulunur.

Bilgisayar Yapılandırması nerede?​

Windows 10’da MSConfig nasıl açılır?

Geri