AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

MSB bursu ne kadar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

MSB bursu ne kadar?​

2021-2022 Dönemi TSK Eğitim Vakfı Karşılıksız Eğitim Bursu için ön haksahiplerinden istenen evraklarda yapılan incelemeler sonucu; 8 ay boyuncaaylık 300 TLtoplamda 2,400 TL burs almaya hak kazanan öğrencilere SMS ile bildirim yapılmıştır. En son hak sahibinin puanı 26’dır.

TSK Eğitim Vakfı ne iş yapar?​

Türk Silahlı Kuvvetleri Mensuplarının Çocuklarının yoğun olarak öğrenim gördüğü illerde öğrenci yurtları açıp işletmek, üniversite dahil Eğitim – Öğretim Kurumları açıp İşletmek veya ortak olmak, imkanlar dahilinde öğrencilere burs vermek, veli, okul yöneticisi ve öğretim elemanlarıyla işbirliği yaparak …

Askeriye burs veriyor mu?​

Askeriye burs veriyor mu?
TSK Eğitim Vakfı Karşılıksız Eğitim Bursu,2021-2022 Döneminde Hak sahibi bir öğrenciye 8 ay süreli ayda 300 TL. ile bir eğitim döneminde 2.400 TL. olmak üzere Vakfın mali durumu ve müracaat durumuna göre toplam 1.000 öğrenciye kadar verilecektir.

KYS bursu ne kadar 2022?​

Program kapsamında 400 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 1200 TL burs desteği sağlanacaktır. Burs desteğinin yanı sıra öğrencilere Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitmen-mentor olma imkânı sağlanacaktır.

TSK Dayanışma Vakfı ne işe yarar?​

TSK Dayanışma Vakfı’nın Amacı; Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli subay, astsubay, sivil memur, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ile sözleşmeli erbaş ve sözleşmeli erlerden şehitlerimiz başta olmak üzere vefat edenlerin geride kalan aile fertlerine, malul …

TSK Eğitim Vakfı katkı payı ne kadar?​

TSK Eğitim Vakfı katkı payı ne kadar?
2022 Yılı Dayanışmaya Katkı Payınız 80 TL.dir. 01 Ocak 2022 tarihinden itibaren yatırabilirsiniz.

TSK burs başvurusu 2021 ne zaman?​

Başvuru formunu doldurarak “Okudum, Anladım, Şartları Kabul Ediyorum” butonunu tıklayarak başvuruda bulunulur. Beyanlarınız üzerine burs ön başvurusu kabul edilenlere 09 EKİM 2021 tarihinde WEB sayfasından ve SMS ile duyuru yapılacaktır.

TDK bursu nedir?​

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu tarafından 2021 yılı burs başvuru ilan metninde yer verilen ilgili bölümleri tercih eden öğrencilere en düşüğü aylık 1.000 TL olmak üzere 2.000 TL’ye kadar lisans burs desteği sağlanacaktır.

Kara Harp Okulu öğrencileri ne kadar maaş alıyor?​

Kara Harp Okulu öğrencileri ne kadar maaş alıyor?
Askeri öğrenci maaşı 2021 ne kadar? Yedek subaylara acemilik dönemi boyunca yalnızca askeri öğrenci maaşı adında bir maaş verilir. Askeri öğrenci maaşı miktarı ise 2021 yılı itibari ile yaklaşık olarak 4.000 TL civarındadır.

TSK Eğitim Vakfı tarafından verilen Karşılıksız Eğitim Bursu, 2021-2022 döneminde hak sahibi öğrencilere 8 ay boyunca aylık 300 TL olmak üzere toplamda 2,400 TL burs sağlamaktadır. Bu burs programa başvuran ve belirli kriterleri sağlayan öğrencilere verilmektedir.

TSK Eğitim Vakfı'nın amacı, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının çocuklarına destek olmak amacıyla öğrenci yurtları açmak, Eğitim-Öğretim Kurumları açmak veya işletmek, öğrencilere burs vermek ve veli, okul yöneticisi, öğretim elemanları ile işbirliği yapmaktır.

Kara Harp Okulu öğrencileri ise askeri öğrenci maaşı adı altında bir maaş almaktadır. 2021 yılı itibariyle bu maaş miktarı yaklaşık olarak 4.000 TL civarındadır. Yedek subaylara acemilik dönemi boyunca bu maaş verilmektedir.

Program kapsamında olan KYS bursu ise 2022 yılında 400 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 1200 TL burs desteği sağlayacak şekilde planlanmıştır. Bu burs desteğinin yanı sıra öğrencilere Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitmen-mentor olma imkânı da sunulacaktır.

TSK Eğitim Vakfı katkı payı ise 2022 yılı için 80 TL olarak belirlenmiştir ve bu miktarı 01 Ocak 2022 tarihinden itibaren yatırabilirsiniz.

TSK Dayanışma Vakfı ise Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer ilgili kurumlarda görev yapmış veya vefat etmiş personelin aile fertlerine maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Son olarak, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu bünyesinde yer alan Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu tarafından sağlanan TDK bursu, 2021 yılı için belirli koşulları sağlayan öğrencilere aylık 1.000 TL ile 2.000 TL arasında değişen lisans burs desteği sunulmaktadır.

Geri