AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

MPN kodu nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

MPN kodu nedir?​

MPN, aynı üreticinin tüm ürünleri arasından belli bir ürünü tanımlayan benzersiz bir numaradır. Alışveriş yapan kullanıcılar, belirli bir MPN için arama yapabilir. Bu nedenle MPN’yi belirtmek, ürününüzün ilgili durumlarda gösterilmesini sağlayabilir.

UPC kodu kaç haneli?​

Bu standart, Amerika Birleşik Devletleri tarafından geliştirilmiş olan özgün 12-haneli Universal Product Code (Evrensel Ürün Kodu, UPC) sisteminin üst kümesidir. EAN-13 barkodu GS1 standartlar organizasyonu tarafından tanımlanmıştır.
Bu gibi özel durumlarda, GS1 Sistemine üye olan firmalarımız, GS1 Sistemi barkod numaralarından farklı olarak verilen UPC numarası tahsisini GS1 Türkiye aracılığı ile GS1 A.B.D.’den almaktaydı. olarak adlandırılan numaraların artık direkt GS1 A.B.D.’ye başvuru yapılarak alınması gerekmektedir.
Gittigidiyor MPN nedir?
Üretici parça numarası anlamına gelen MPN, tıpkı GTIN numarası gibi ticari ürünleri tanımlamak için kullanılan, ürün üzerine basılan, harf ve sayılardan oluşan koddur.
GS1 barkod nedir ne işe yarar?
Ticari ürünlerin, yerlerin, taşıma birimlerinin ve demirbaşların standart olarak tanımlanmasını ve bilgi sistemlerine otomatik olarak aktarılmasını sağlayan, barkod teknolojileri temelli küresel veri ve uygulama standartlarıdır.

GS1 barkod Nasıl Alınır?​

10 Adımda Barkod Sistemi
- Adım: GS1 Firma Ön Ek Numarası Alınması
- Adım: Numaraların Atanması
- 3. Adım: Barkodların Basılma Yönteminin Belirlenmesi.
- Adım: Barkodların Okunacağı Noktanın Belirlenmesi.
- Adım: Barkod Alfabesinin Seçimi.
- Adım: Barkod Boyunun Belirlenmesi.
- 7. Adım: Barkod Metninin Belirlenmesi.

GittiGidiyor ürün numarası nedir?​

Global Ticari Ürün Numarası (GTIN), ticari ürünleri tanımlamak için kullanılan, en az 8 en fazla 13 haneli kod numarasıdır. Örneğin , Türkiye’de satılan ürünlerde, barkodun altındaki 13 haneli kod numarası GTIN numarasıdır.
Satış koduna; satın alma sonrası sipariş onay sayfasından, gelen sipariş onay e-posta’sından, cep telefonunuza gönderilen sms’ten, kayıtlı kullanıcılar için “Hesabım – Satın Aldıklarım” sayfasından ulaşılabilir.

Geri