MP3 calar okulda yasak mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

MP3 çalar okulda yasak mı?​

Okulda, izinsiz cep telefonu, MP3 çalar kullanan öğrenciye ceza verilecek, gerekirse yollanacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nca yenilenen “Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

MP3 çalar nasıl şarj edilir?​

MP3 çalar nasıl şarj edilir?
Digital Music PlayerNWZ-B183/B183F
- USB kapağını çıkarın.
- Walkman’inizi, çalışmakta olan bir bilgisayara USB üzerinden bağlayın. Şarj işlemi tamamlandığında pil durum simgesi gösterir. Pilin tamamen şarj edilmesi yaklaşık 70 sürer.
- Şarj işlemi tamamlandığında Walkman’inizi bilgisayardan ayırın.

Okula kulaklık getirmek yasak mı?​

Normalde yönetmelikte telefon yasakmış ama her okul farklı karar alabilir yani telefonları yasaklayabilirler. Sonuçta kulaklıkta telefonla kullanılıyor ve normalde telefon kullanırken göremeseler bile kulağında kulaklık varken sırıtır nöbetçi hocalar gelip alabilir telefonu ve kulaklığı belli olmaz.

MP3 çalar kaç saatte şarj olur?​

MP3 çalar kaç saatte şarj olur?
size biraz mp3 bataryalarından bahsedicem.bildiginiz gibi bataryalar farklı farklı. stamına,li-on vs,gibi bataryalar var.mesela u3 bataryası 15 saat ömür 1.5 saatte sarj olma özelliğine sahip.biraz karşık bbir hesapla 900 dakika boyunca durmadan müzik çalabiliyor.90 dakika içinde tamamen sarj olabiliyor.yanı dakika …

MP3 nasıl bir şey?​

Mp3, ses sıkıştırılma teknolojisi ile ortaya çıkan bir ses formatıdır. Mp3 dosyaları, bulundukları diskte çok yer kaplamayacak kadar ufak dosyalar olmalarına rağmen kaliteli ses sunarlar. Bu özellikleri sayesinde mp3 dosyaları, günümüzün en çok kullanılan ses dosyalarına dönüşmüştür.

MP3 çalar şarjı ne kadar gider?​

MP3 çalar şarjı ne kadar gider?
kendi üzerinde pili olan mp3 çalarların ise böyle bir derdi yoktur ancak şarj aletizi yanınızda taşımanız ve şarj etmek için belli bir süre beklemeniz gerekir. pil ömrü ise, sizin kullanımınıza bağlı olarak değişmekle beraber genel olarak 5 ile 15 saat arasındadır. özel piller ile bu süre 70 saate kadar çıkabilir.

Okula kablosuz kulaklık getirmek yasak mı?​

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Yeni yönetmelik, resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek.

MP3 çaların okulda kullanımıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği"ne göre, izinsiz cep telefonu ve MP3 çalar kullanımına ceza verilebileceği belirtilmiştir. Yani okulda MP3 çalar kullanmak genellikle yasaktır ve disiplin cezası alınabilir hatta öğrenci gerekirse evine gönderilebilir. Bu kuralların her okulda farklı olabileceğini belirtmek gerekir, çünkü okullar bazen kendi iç disiplin kurallarını belirleyebilir.

MP3 çaların nasıl şarj edileceği konusunda ise, genellikle cihazın USB girişi üzerinden bir bilgisayara bağlanarak şarj edildiği belirtilmektedir. MP3 çaların pilinin tamamen şarj olması için yaklaşık 70 dakika sürebilmektedir. Şarj işlemi tamamlandığında pil durumu simgesi gösterir ve Walkman bilgisayardan ayrılabilir.

Okula kulaklık getirip getirmenin yasak olup olmadığı konusunda belirleyici olan genellikle okulun disiplin kurallarıdır. Örneğin bazı okullarda telefonların veya telefon aksesuarlarının (örneğin kulaklık) getirilmesi yasaklanabilir. Bu nedenle öğrencilerin okulun disiplin kurallarını dikkate alması önemlidir.

MP3 çaların şarj süresi ve kullanım süresi de cihazın özelliklerine ve pil ömrüne bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Genel olarak, pil ömrü kullanıma göre 5 ile 15 saat arasında olabilir. Özel pillerle bu süre 70 saate kadar çıkabilir. Dolayısıyla cihazın pil ömrü ve şarj süresi üretici firmaya ve modeline göre değişiklik gösterebilir.

Son olarak, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklere göre, liselerde öğrencilerin okullara cep telefonu ve benzeri cihazlarla gelmelerinin yasaklandığı belirtilmiştir. Bu kapsamda kablosuz kulaklıklar da bu kuralın bir parçası olabilir. Okulun disiplin kurallarını dikkatlice incelemek ve buna uygun davranmak her öğrenci için önemlidir.

Geri