Mozaik Pasta (Yağsız Çiğ Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler
2 paket petibörk bisküvi
1 paket dr oetker çikolata sosu
1 paket dr oetker çikolatalı puding
1 litre süt
16 cm kelepçeli kalıp
Üzeri için;
1 paket 60 gram eti karam madlen çikolata
3 paket 60 gram eti sütlü
Mozaik Pasta (Yağsız Çiğ Yumurtasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütü derin bir tencereye koyup üzerine 1 paket dr oetker çikolata sosu, 1 paket dr oetker çikolatalı puding boşaltıp iyice karışması için çırpalım.
Sonra ocağın altını açıp kaşıkla yavaş yavaş karıştıra karıştıra kaynayana kadar pişiriyoruz.
Koyulaşınca ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz püf noktası bisküvileri ılık iken karıştırıyoruz yoksa sıcak yaparsanız hamur olur.
Diğer tarafta bisküvileri kabaca kırıp bir kasede bekletiyoruz soğuyup ılıyan çikolata puding karışımı harcımızı çok fazla karıştırmadan bisküvi ile buluşturup kelepçeli kek kalıbına boşaltıp üzerini fazla bastırmadan kaşık yardımı ile düzlüyoruz.
Şimdi doğru buzdolabına iyice soyunca 2 saat buzlukta bekletiyoruz 3 paket 60 gram eti sütlü çikolata ve 1 paket 60 gram eti karam madlen çikolata benmari usulü eritip üzerine gezdiriyoruz.
1 saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz afiyetler olsun….
Mozaik Pasta (Yağsız Çiğ Yumurtasız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 paket petibörk bisküvi
1 paket dr oetker çikolata sosu
1 paket dr oetker çikolatalı puding
1 litre süt
16 cm kelepçeli kalıp
Üzeri için;
1 paket 60 gram eti karam madlen çikolata
3 paket 60 gram eti sütlü
Mozaik Pasta (Yağsız Çiğ Yumurtasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütü derin bir tencereye koyup üzerine 1 paket dr oetker çikolata sosu, 1 paket dr oetker çikolatalı puding boşaltıp iyice karışması için çırpalım.
Sonra ocağın altını açıp kaşıkla yavaş yavaş karıştıra karıştıra kaynayana kadar pişiriyoruz.
Koyulaşınca ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz püf noktası bisküvileri ılık iken karıştırıyoruz yoksa sıcak yaparsanız hamur olur.
Diğer tarafta bisküvileri kabaca kırıp bir kasede bekletiyoruz soğuyup ılıyan çikolata puding karışımı harcımızı çok fazla karıştırmadan bisküvi ile buluşturup kelepçeli kek kalıbına boşaltıp üzerini fazla bastırmadan kaşık yardımı ile düzlüyoruz.
Şimdi doğru buzdolabına iyice soyunca 2 saat buzlukta bekletiyoruz 3 paket 60 gram eti sütlü çikolata ve 1 paket 60 gram eti karam madlen çikolata benmari usulü eritip üzerine gezdiriyoruz.
1 saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz afiyetler olsun….
Mozaik Pasta (Yağsız Çiğ Yumurtasız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı