AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mozaik Pasta Kremalı Efsana

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mozaik Pasta Kremalı Efsana Tanımı İçin Malzemeler
2 paket petibör bisküvi (Sade yada kakaolu)
Yarım paket tereyağ yada margarin
2 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı damla çikolata
Muhallebisi için;
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1.5 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket kremşanti
Üzeri için;
Meyve jölesi yada çikolata sosu ben portakallı meye jölesi yaptım
2 su bardağı portakal
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker

Mozaik Pasta Kremalı Efsana Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben kakaolu 2 paket petibör bisküvi bir kaba ne çok ufak ne çok büyük ufaladım yarım paket tereyağı, 1 bardak süt ile ocakta erittim.
Ocaktan aldıktan sonra yarım bardak sütü de ekledim. 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyip bisküvilerin üzerine döküp yavaşça karıştıralım, bisküviler kırılmasın dikkat edelim.
Sonra damla çikolataları da katıp hepsini güzelce karıştıralım karıştırılan bisküvileri kare borcuma yayalım bastırarak.
Başka bir tencereye muhallebi için 5 bardak süt 3 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı un 1. 5 su bardağı şekeri katıp ocakta pişirelim.
Muhallebi yoğunlaşıp kaynayınca ocağı kapatalım ve 1 yemek kaşığı tereyağ ve 2 paket vanilyayı ekleyelim biraz soğuklandıktan sonra 1 paket toz krem şantiye döküp güzelce çırpalım.
Daha sonra bisküvilerin üzerine güzelce yayalım en son olarak meyve jölesi içim bir tencereye 2 bardak portakallıyı 1 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı limon suyunu koyup, yoğunlaşana kadar pişirelim.
Piştikten sonra pütürlü olmaması için ben bir kaba süzgeç ile süzdüm biraz soğuklanınca kremanın üzerine döktüm dışarıda ılınınca 1 gece buzdolabında beklesin sonra servise hazır afiyet olsun
Mozaik Pasta Kremalı Efsana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst