AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mousse nereye ait?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mousse nereye ait?​

Fransız mutfağına ait olan mousseyi, farklı bir tatlı hazırlamak, denemek istiyorsanız menünüze ekleyebilirsiniz. Genellikle çikolatalı haliyle bilinen moussenin Fransa’da tuzlu çeşitleri de yaygın olarak tüketilmektedir.
Çikolatalı Mousse hangi ülkenin?
Bunun sebebi, tipik olarak krema, sos ve meyve temelli olan lezzetli Fransız tatlılarının yapımlarının genellikle oldukça meşakkatli olması. Tabii, sonuçta ortaya çıkan lezzetler onca uğraşa değiyor! Tüm dünyanın bayıldığı Fransız tatlılarından biri de çikolatalı mousse.

A La mousse au Chocolat ne demek?​

çikolata köpüğü anlamına gelen nefis bir tatlı.
Köpük puding nasıl yapılır?
Sütü tencereye alıp, nişasta, un, kakao ve şekeri koyup orta ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Yüksek ateşte çok hızlı pişirirseniz tatlınızın kıvamı tutmayacaktır unutmayın. Kaynayınca içine vanilya ve çikolatayı koyup karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.

Mousse tekniği nedir?​

İyice ezilerek püre haline getirilmiş ana malzemenin (balık, tavuk, sebze vb.) içine karlaşıncaya kadar çırpılmış yumurta akı ve krema ya da her ikisinin birden karıştırılmasıyla yapılır. Genellikle soğuk yenir, tatlı olduğu zaman bazen donmuş olarak da servis yapılır.
Mousse nedir nasıl yapılır?
Çikolatalı Mousse Tarifi (Köpük Çikolata) Nasıl Yapılır?
- Çikolatayı benmari usulü eritelim.
- 2 adet yumurta sarısını çatalla çırpalım.
- Küçük bir cezvede 80 ml sütü ve 3 çorba kaşığı şekeri ekleyip kaynama noktasına kadar ısıtalım.
- Bu sıcaklıktayken damla damla yumurta sarılarına ekleyerek çırpıcı ile çırpalım.

Köpük çikolata nasıl yapılır?​

Mus nedir nasıl yapılır?
Mousse yani mus tatlı ya da tuzlu olarak hazırlanabilen bir tarif. Ben daha önce tuzlusunu (yani etlisini) hiç tatmadım. Her iki türünde de ezilen ya da eritilen malzeme çırpılmış krema ya da mereng (çırpılmış yumurta akı) ile karıştırılıyor ve köpüksü bir doku kazandırıldıktan sonra servis ediliyor.
 
Geri
Üst