AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Motosiklette artci nasil oturur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Motosiklette artçı nasıl oturur?​

Motosiklet hareket halinde olmamalı. Sürücü iki ayağınıda zemine koymalıdır ve sürücü ön freni sıkar halde olmalı. Artçı, önce sürücüden binmek için onay almalı ve motosikletin sol tarafından binmeli. Önce yakındaki ayaklığa ayağını koyar ve diğer tarafa bacağını atar.

Scooter motor arka fren hangisi?​

Fren manetleri scooterlarda gidonda, viteslilerde ise ön fren gidonda arka fren ise sağ ayağınızdadır.
Motorda arkaya binen kişiye ne denir?
Motosiklette sürücünün arkasına oturan, yol boyunca ona eşlik eden partnere motorculukta artçı denilir efenim. Artçı deyip geçmeyin. Sürücü ve hatta sürüş güvenliği için pek önemli bir mertebeye sahiptir artçılar. Ellerinde ciddi bir güç vardır.

Motordan hangi taraftan inilir?​

motora soldan binilir çünkü yan sehpa soldadır.. evet ama bunun altında şöyle bir açıklama var. motora binmeden sehpayı kapatmalısınız harekete geçtiğinizde açık olmaması için. önce sehpayı kapatıp sonra motora binebilmeniz içinde motora sehpanın olduğu taraftan yani soldan binmelisiniz.

Scooter motorda hangi fren kullanılır?​

Ben hep ön kullanıyorum hızı. 60-70 in altında ise eğer üstünde ve süratlı isem ön arka. İkisini aynı anda ancak ön frene ağırlık vererek kullanmanız gerekir.
Vitessiz motorda arka fren hangisi?
Sol el arka frendir,sağ el ön fren.Çalıştırmak için anahtarı takıp kontağı açarsın,sol elle arka freni sıkarsın ve marş düğmesine basarsın,motor hemen çalışır(sol elle arka freni sıkmazsan çalışmaz).Frenleri sıkmayı bırakıp sağ elle gaz verince hemen yürür.Durmak için öncelikle uygun mesafede sol elinle araklıklarla …

Art ne demek motor?​

Turbofan ve turbojet motorlarda itkiyi arttırmaya yarayan sistemdir. Bu motorlar itkisini hava girişinden giren hava ve yakıtın birlikte yanarak, hava giriş yönünün aksine atılmasıyla oluşan kuvvet ile sağlar. Art Yakıcı motorun sağladığı itkiyi arttırmak için kullanılır. Art yakıcı kısmı, türbinden sonra bulunur.

Motosiklet yolcusuna ne denir?​

Ben severek kullanıyorum. Motorda arkada oturan kişi “yolcu” dur. Arkadan gelen motordaki kişi “artçı” dır.
Motora neden soldan binilmez?
Askerlerin kılıç taşıdığı eski zamanlarda, kılıcı sağ eliyle çekebilmesi için kılıcın kını genellikle vücudun sol tarafında olurdu. Bu nedenle askerler kın tarafından engellenmeden binebilmek için ata sol tarafından binmek zorunda kaldı. Motosiklete boşuna demir at demiyorlar belki de.

Motora neden sağdan binilir?​

İşte Cevabı: Diğer birçok alışkanlıkta olduğu gibi, bunun da sebebi, insanların çoğunun sağ ellerini kullanıyor olmalarıdır. Asırlar önce, daha çok sağ ellerini kullanan insanlar, kılıçlarını kolay çekebilmeleri için, kılıçlarını kınlarında, sol taraflarında taşıyorlardı.

Geri