AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Motosikletin anlami nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Motosikletin anlamı nedir?​

Motosiklet, iki ya da üç tekerlekli, bisiklet benzeri, içten yanmalı motora sahip bir ya da iki kişilik ulaşım aracıdır.

Araba motoru ne demek?​

Motorları en basit haliyle düşünürsek bir enerji formunu (elektrik, benzin, dizel, LPG) alıp bunu mekanik enerjiye çeviren aparatlardır. Bu mekanik enerji de arabalarımızda hareket etmeyi sağlamak için kullanılıyor.
Motor nedir nasıl çalışır?
İçten yanmalı motorların çalışma prensibi şu şekildedir, yanma odasında yüksek basınç ve sıcaklık altında püskürtülen yakıt hava ile karışır ve motor tipine göre dışarıdan ateşlemeyle veya kendiliğinden tutuşur ve bunun sonucunda yanma meydana gelir. Yanma sonucu ortaya çıkan enerji ise hareket enerjisine çevrilir.

Motor çeşitleri nelerdir?​

Temelde motorlar iki çeşittir: İçten yanmalı ve dıştan yanmalı motorlar.

Motor kaça ayrılır?​

Motor tipleri, yakıt yandığı alana göre içten ve dıştan yanmalı motorlar olmak üzere ikiye ayrılır. Ayrıca silindir sayısına göre de tek silindirli motorlar ve çok silindirli motorlar şeklinde sınıflandırılırlar. Silindirlerin sıralanışına göre ise V tipi, W tipi, Boksör tipi, Sıra tipi şeklinde sınıflandırılırlar.
Ilk motor nedir?
Gottlieb Daimler Modern Anlamda İlk Motosikleti Üretmiştir 1885 yılında Gottlieb Daimler, buharlı araçlardan ilham alarak ürettiği motosiklet ile modern tasarımların atasını oluşturmuştur. Tahtadan yapılma bir araç olan bu motosiklet modeli, içten yanmalı 264 cc motor hacmiyle 11 km/s hıza ulaşabilen bir araçtı.

Motor içinde ne var?​

İçerisinde silindirler, krank, mili, kam (eksantrik) mili, yağ pompası, dışarısında yakıt pompası, distribütör, yağ filtresi, şarz dinamosu, marş motoru gibi elemanlar bulunur. Motor kulakları vasıtasıyla şasiye bağlanır.
 
Geri
Üst