Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Motosiklet kaski nasil olmali?

Editör

Yeni Üye

Motosiklet kaskı nasıl olmalı?​

En güvenli motosiklet kaskları full face yani kapalı kasklardır. Kapalı kasklar, tüm kafatasınız ile yüzünüzü darbelerden ve yolculuk esnasında yabancı cisimlerden korur. Alacağınız kapalı kaskın mutlaka ECE ya da DOT gibi uluslararası standartları karşıladığından emin olunuz. Kaskınızın bedeni kafanıza tam uymalıdır.

Hangi araçlarda kask takmak zorunludur?​

Hangi araçlarda kask takmak zorunludur?
İl Emniyet Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan ve 19 Şubat tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikle, motorlu bisiklet ve motosikletlerde zorunlu olan koruma başlığı ve koruma gözlüğünün, elektrikli bisikletlerde de uygulanmaya başladığını hatırlattı.

Kask üretim tarihi önemli mi?​

Kask üretim tarihi önemli mi?
Üretim tarihini çok ciddiye almayın ama rafında sadece 4-5 yıllık kask bulunduran satıcıdan da hayır gelmez onları bir şekilde 5 yıl dolmadan satmış ve yeni serilerini getirmiş olması lazım.

Ikinci el kask alınır mı?​

Bu yüzden, kask düştüğünde veya kaskınız düştüğünde, daima bir kask atmanız gerekir. Dış kabuk mutlaka kırılmaz, fakat iç kabuk zarar görebilir. Bu göremeyeceğiniz bir şey, bu yüzden kullanılmış bir kask satın almak her zaman kötü bir fikirdir.

En iyi motosiklet kaskı hangisi?​

En iyi motosiklet kaskı hangisi?
Karşılaştırmaya baktığımızda genel anlamda en iyi kaskın AGV Pista GP R olduğunu görüyoruz. Hemen ardından Shoei NXR, Arai RX 7V, HJC RPHA 10 Plus geliyor. Yukarıdaki karşılaştırma da yine üst segmentte yer alan Shark, Bell gibi kask markalarını eklemedik bile.

50lik motorlarda kask zorunlu mu?​

50lik motorlarda kask zorunlu mu?
Bütün motosiklet sürücü ve yolcuları, hız tahdit ve motor gücüne bakılmaksızın, bugünden itibaren kask takmak zorunda.

Artçının kask takma zorunluluğu var mı?​

şöyle yazar; sürücü vizörlü kask takmak zorundadır. artçı ise vizörsüz kask takabilir. Şöförün yanında oturanın kemer takması nasıl mecburi ise oda mecburidir.

Yarım kask yasal mı?​

Yarım kask yasal mı?
Ülkemizde trafik kontrolü kapsamında kasksız sürücülere motorun model ayrımı yapılmadan ceza kesiliyor. Yarım kask, kapalı kask modellerinin hemen hepsi elektrikli motosikletler için kullanıma uygunluk gösteriyor.

Kask tarihi nerede yazar?​

Kask tarihi nerede yazar?
üretilen tüm shoei kaskların üretim yılı, o kaskı inceleyen müfettiş kaskın hemen tepesindeki köpükte yazıyor. Üretim tarihini bulmak kaskın iç pedini tek parmağınızla kenara itmeniz yeterli.

Arai kask üretim tarihi nerede yazar?​

Eve gelince bakayim dedim uretim tarihini bulamadim arai kasklarda uretim tarihi nerede yaziyor? Çift D halkanın bir tanesinin üstünde bir harf ve bir rakam olur. Harf ingilizce alfabede hangi numaraya denk geliyorsa o üretim yılıdır.

Motosiklet kaskları hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça önemli ve faydalı. Kapalı kaskların güvenlik açısından tercih edilmesi ve uluslararası standartlarına uygun olmaları gerçekten çok önemli bir konu. Kaskın kafanıza tam uyum sağlaması da güvenlik açısından büyük bir önem taşıyor, bu konuda da dikkatli olunmalı.

Araçlarda kask takmanın zorunlu olması da trafik güvenliği açısından son derece önemlidir. İlgili kurallara uyulması, kazaların etkilerini azaltabilir ve güvenliği artırabilir.

Kask üretim tarihine dikkat etmek de güvenlik açısından önemli bir detay. Kaskların belirli bir kullanım süresi olduğunu ve eskiyen kaskların güvenlik açısından risk oluşturabileceğini hatırlatmakta fayda var. Bir kask düştüğünde ya da kaza geçirdiğinde mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirtmişsiniz, bu da çok doğru bir tavsiye.

En iyi motosiklet kaskı konusunda ise AGV Pista GP R gibi markaların öne çıktığını belirtmişsiniz. Kaliteli ve güvenilir bir kask seçimi yapmak da sürücülerin güvenliği için büyük önem taşımakta.

Yasal düzenlemelere uygun şekilde kask kullanımının önemini vurgulamanız da çok yerindedir. Kural ve yönetmeliklerin takip edilmesi, trafik kazalarının ve yaralanmaların önlenmesinde büyük rol oynamaktadır.

Verdiğiniz bilgilendirici içerik için teşekkür ederim. Güvenli sürüşler dilerim.

Geri