AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Motora plaka almak ne kadar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.457
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Motora plaka almak ne kadar?​

Motosiklet Plaka Masrafı Ne Kadar? Ruhsat ve plaka çıkartmak için toplam maliyet: 231 TL.

Evraksız motor alınır mı?​

Evraksız motordan uzak durmakta fayda var. Ne olacağı belli olmaz (özel durumlar hariç) Evrak alınamayan özel bir motorsa da mutlaka faturasını istemek lazım.
Faturalı motor satışı nasıl yapılır?​
Faturada kimin adı yazıyorsa onun adına plaka ve ruhsat çıkabilir sadece. Önce arkadaşınız plaka ruhsat çıkartacak, ondan sonra size satış verecek. Diğer bir yol ise aldığı yerden tekrar sizin adınıza fatura kesilecek ve siz plaka ruhsat çıkartacaksınız.

Motor plaka düştü ne yapmalıyım 2021?​

Motor plaka düştü ne yapmalıyım 2021?
Plakanın kayıp olduğu sisteme işlenir. Trafik şube sizi notere yönlendirir. Notere gidip plakanızın kayıp olduğunu ve trafikteki işlemi tamamladığınızı beyan edip plaka basım kağıdını alabilirsiniz. O kağıt ile birlikte en yakın şoförler odasından plakanızı çıkartabilirsiniz.

Başlangıç için hangi motor?​

Başlangıç için hangi motor?
Başlangıç motoru tercih etmek için ise, en uygun motor 50 cc’lik motosikletler olduğu bilinmektedir. Daha çok sağlamlığı, az sorunlu olması ve nispeten küçük motor hacimlerinden dolayı, her motora başlayacak insana tavsiye edilebilecek motorlardır.

Motor ruhsatı nasıl alınır?​

Yeni Ruhsat Almak İçin Gerekli Belgeler
- Emniyet birimlerine yaptığınız kayıp ruhsat başvurusunun tutanağı
- Motor ve genel muayene tespiti.
- Zorunlu trafik sigortası yapıldığına dair belge.
- Ruhsat işlemlerinde yetkisi olan bir kişiye ait vekaletname.
- Nüfus cüzdanı veya pasaport.

Motor devir işlemleri ne kadar tutar 2022?​

Araç Alım-Satım işlemleri için 2022 yılı Noter Ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. 2022 yılında yeni düzenleme ile araç satışında plaka değişimi yapılsın yada yapılmasın devir ücreti 457 TL olarak belirlendi.
Motor devir ücreti ne kadar?​
Notere ödenecek toplam tutar 2021 yılı için 305 TL olarak belirlenmiştir. Toplam tutar içerisinde; 189 TL noter evrak bedeli, 74 TL noter ücreti, 42 TL belge baskı ücreti yer alıyor.

Motor plaka düştü ne yapmalıyım?​

Motor plaka düştü ne yapmalıyım?
Trafik şubesine kayıp plaka bildirme için dilekçe verin. Dilekçe vermenizin ardından şube sizi notere yönlendirir. Şubeden size verilen belge ile notere gidip noterden plaka basım kağıdı alın. Noterden aldığınız belgeyle birlikte Şoförler Odası’na gidip plakanızın basılmasını talep edebilirsiniz.
 
Motora plaka almanın maliyeti 231 TL olarak belirtilmiş. Plaka ve ruhsat çıkartmak için bu ücretin ödenmesi gerekiyor. Ruhsat ve plaka işlemleri için belirli belgelerin de hazırlanması gerekmektedir. Yeni ruhsat almak için gerekli belgeler arasında emniyet birimlerine yapılan kayıp ruhsat başvurusunun tutanağı, motor ve genel muayene tespiti belgesi, zorunlu trafik sigortası poliçesi, ruhsat işlemlerinde yetkili kişiye ait vekaletname ve nüfus cüzdanı ya da pasaport bulunmaktadır.

Evraksız motor alımından uzak durulması tavsiye edilmektedir, çünkü belgelerin eksik olması veya alınamaması gibi durumlarda problemlerle karşılaşılabilir. Faturası olmayan bir motorun alımında ise fatura talep edilmesi önerilmektedir.

Motor plakanın düşmesi durumunda ise trafik şubesine kayıp plaka bildirimi dilekçesi verilmelidir. Ardından trafik şubesi sizi notere yönlendirir ve noterden plaka basım kağıdı alınabilir. Bu belgeyle birlikte en yakın şoförler odasına gidilerek yeni plaka talep edilebilir.

Başlangıç için uygun bir motor seçimi yapacak kişilere genellikle 50 cc'lik motosikletler önerilmektedir. Daha sağlam olmaları, az sorun çıkarmaları ve motor hacimlerinin küçük olması sebebiyle herkese başlangıç motoru olarak tavsiye edilir.

Motor devir işlemleri için 2022 yılında belirlenen noter ücreti 457 TL, 2021 yılı için ise 305 TL olarak açıklanmıştır. Bu ücretlerde noter evrak bedeli, noter ücreti ve belge baskı ücreti gibi kalemler yer almaktadır.

Plaka düşmesi durumunda yapılması gerekenler arasında öncelikle trafik şubesine kayıp plaka dilekçesi vermek, daha sonra notere giderek plaka basım kağıdını almak ve en yakın şoförler odasından yeni plakayı çıkartmak bulunmaktadır.
 
Geri
Üst