Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Motor yonu nasil degistirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Motor yönü nasıl değiştirilir?​

Motorun devir yönünü değiştirmek için 2 seçeneğiniz vardır. Bu seçeneklerden biri yardımcı sargı uçlarının yerini değiştirmek diğeri ise ana sargı uçlarını yerini değiştirmektir. Bu işlem esnasında alan sargısının akımı değiştirilir. Böylece motor istediğiniz yönde dönmeye başlar.
Doğru akım motorlarında devir yönü nasıl değiştirilir?
Motorun dönüş yönü, (I) kontaklarının açılması ve (G) kontaklarının kapanmasıyla değiştirilir. (G) kontakları kapanınca, akım endüviden aşağıdan yukarıya doğru geçer. Motor geri yönde döner. Endüvi uçları veya endüviden geçen akımın yönü değişince, motorun dönüş yönü değiştirilmiş olur.
Motor bir yönde çalışırken diğer yön butonuna basıldığında ne olur?
Geri yön kontaktörü çalışırken normalde kapalı kontağı açılacak ve ileri yönde döndürme işlemi yapan devrenin çalışması engellenecektir. Bu işleme elektriksel kilitleme işlemi denir. NOT: Butonsal kilitlemeden farklı olarak; Motor bir yönde dönerken diğer yöndeki butona basıldığında motor diğer yönde çalışmaz.

Araba motor hangi yöne döner?​

peki krank niye sağa yada sola dönüyor dersek . o da krankın geometrisi ile ilişkili . bir tarafa dönmesi lazımki hareketi aktarma organlarına iletebilsin. ilk yükselen pistonun krank miline bağlı olduğu nokta krankın ne tarafına denk geliyorsa o taraftan dönmeye başlıyor.
1 fazlı motor nedir?
1 Fazlı asenkron motorların yapısı 3 fazlı asenkron motorlarda olduğu gibi stator ve rotor olmak üzere iki temel bileşenden oluşur. Stator motorun sabit parçasını oluşturur. Statorda stator çekirdeği ve alan sargıları bulunur.
Kumanda ve güç devresinin farkı nedir?
Otomatik kumanda devrelerinde motorun çektiği akımın geçtiği devreye güç devresi denir. Otomatik kumanda devrelerinde motorun çektiği akımın geçtiği devreye güç devresi denir. Yani şebeke ile motor arasında motorun çektiği akım yolu şemasıdır. Enerji akışını gösteren ana hatlarla ana devre elemanlarını gösterir.
Tek fazlı asenkron motorlarda, motorun devir yönü değiştirme için ana ve yardımcı sargıdan birinin uçları yer değişir. Bu sargıların birinin uçlarının yer değiştirmesiyle stator alanının dönüş yönü ters çevrilir. Böylece rotorun dönüş yönü değiştirilir.
 
Geri
Üst