Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Motor yat sorunu “yat çarkı lisansı” ile çözüm buldu

haberci

Yeni Üye
1044

İzmirli iş kadını ve Yat Turizm Derneği Başkanı Begüm Doğulu, katıldığı bir televizyon kanalında Türkiye'deki yat turizmini değerlendirdi. Ülkede Türk Bayraklı Motor yat olmamasından kaynaklı sorunu ele alan Doğulu, "Benim uzun süredir çağrıda bulunduğum ve ülkenin kanayan bir yarası Türk bayraklı tekne eksikliği, artık şuan orta bütçeye sahip bir yabancı bile yabancı bayraklı motor yat kiralayabiliyor. Bizimde artık dünyaya ayak uydurmamız lazım, ancak bizim ülkemizde Türk bayraklı motor yat yok. Benim ülkemde ciddi bir ticaret yapılırken yabancılar hiç vergi vermeden 1.6 milyon euro kazanıyor. Bu vicdansızlık yani bu kabul edilebilir bir şey değil" ifadelerini kullandı.
TURİZM BAKANININ DESTEKLERİYLE ÇÖZÜLDÜ

TURİZM BAKANININ DESTEKLERİYLE ÇÖZÜLDÜ​

Yaşanan sorun sonrası Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile iletişime geçtiği belirten Begüm Doğulu, "Turizm Bakanımızla iletişime geçtik. Konuyla çok ilgilendi. Nasıl bir çözüm önereceğimizi sordu. Bende yurt dışında muadili olan lisans getirelim dedim. Böylelikle 2 yıl önce Bakanımızın da destekleriyle yat çarkı lisansı denilen bir lisans getirdik. Böylece bu ülkeye gelip bu işi yapacak yatlar ülkeye ciddi bir para ödemeye başladı" dedi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu haber Frmsitesi.com.TR'den alınmıştır.

İzmirli iş kadını ve Yat Turizm Derneği Başkanı Begüm Doğulu, Türkiye'deki yat turizmini değerlendirdiği bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki Türk bayraklı motor yat eksikliğini ele alan Doğulu, bu durumun ülkede ciddi sorunlara yol açtığını vurguladı. Yabancıların Türk bayraklı motor yat eksikliğini fırsata çevirerek vergi ödemeden kazanç elde ettiğini belirtti.

Yaşanan sorun sonrasında Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile iletişime geçen Begüm Doğulu, Bakan Ersoy'un konuya büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Doğulu'nun önerisiyle Turizm Bakanı'nın desteğiyle yat çarkı lisansı adı verilen bir düzenleme yapıldı. Bu sayede yurt dışında uygulanan bir sistem olan bu lisans, Türkiye'ye gelip iş yapacak yat sahiplerinin ülkeye vergi ödemesini sağladı.

Begüm Doğulu'nun bu çözüm önerisi ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un desteğiyle Türkiye'de yat turizmi sektöründe önemli bir adım atılmış oldu. Türk bayraklı motor yatlardaki eksikliğin giderilmesi ve yat turizminin canlanması açısından bu tür girişimlerin sektöre olumlu yansımaları olacağı düşünülmektedir.

Geri