Motor gucunun aktarildigi tahrikli akslarda maksimum agirlik kac tondur?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Motor gücünün aktarıldığı tahrikli akslarda maksimum ağırlık kaç tondur?​

Eğer, motorlu aracın izin verilen azami toplam kütlesine (ATK) (18 ton) ve yarı-römorkun çift dingilli aks grubuna gelen izin verilen azami toplam kütlesi (ATK) (20 ton) uyulması durumunda ve tahrikli dingil, çift lastik ve havalı süspansiyon sistemi ile veya Ek VI’da tanımlandığı gibi eşdeğer kabul edilen bir …

Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 35 tonu aşan ancak 12 tonu aşmayan motorlu araçların Kategori sınıf nedir?​

3.2) N2 Sınıfı: Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşan, ancak 12 tonu aşmayan motorlu araçtır.
Iki dingilli motorlu araçlarda azami yüklü ağırlık kaç tondur?​
iki römorklu katarlarda azami uzunluk 22 m’dir. Dingil yükü tek dingilde en çok 10 tondur. Tahrikli dingilde ise en çok 11,5 tondur. 2 dingilli motorlu araçlarda ve römorklarda azami ağırlık 18 ton 3 dingilli motorlu araçlarda 25 tondur.

Tahrikli tek Dingilde azami ağırlık ne kadardır?​

Tahrikli tek Dingilde azami ağırlık ne kadardır?
Tahriksiz tek dingillerde bu ağırlık en fazla 10 ton olabilir. Tahrikli tek dingillerde ise bu ağırlık en fazla 11.5 ton olabilir. İki dingilli aks grubunda dingiller arası uzaklık 1 metreden daha az ise ağırlık en fazla 11.5 ton olabilir.

35 tonu aşmayan motorlu araçlara ne ad verilir?​

35 tonu aşmayan motorlu araçlara ne ad verilir?
N1 Sınıfı Araç (KAMYONET): Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araçtır.

2 römorklu Katarlarda azami uzunluk kaç metredir?​

Araçların azami genişliği 2,55 metre; frigorifik taşıtların yalnız frigorifik yapılarında azami genişlik 2,60 metre olarak öngörüldü. Araçların azami uzunluğu römorklarda 12,00 metre, yarı römorklu araçlarda 16,50 metre, iki römorklu katarlarda 22,00 metre olarak belirlendi.

Iki römorklu katar nedir?​

Karayolunda bir birim olarak seyretmek üzere birbirine bağlanmış en az bir çeken ve en çok iki çekilen römork veya bir yarı römork ile bir römorktan oluşan araçtır.
 
Motor gücünün aktarıldığı tahrikli akslarda maksimum ağırlık, birçok farklı parametreye göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin, iki dingilli motorlu araçlarda azami yüklü ağırlık genellikle 18 tondur. Bunun yanı sıra, tahrikli tek dingillerde azami ağırlık 11.5 tona kadar çıkabilir. Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 35 tonu aşmayan ancak 12 tonu aşmayan motorlu araçlar ise genellikle N2 sınıfı olarak adlandırılmaktadır.

Özellikle taşıma koşullarına, aracın dizaynına ve ulusal güvenlik standartlarına göre değişiklik gösterebilen bu ağırlık limitleri, araçların güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlamak amacıyla belirlenmektedir. Ağırlık sınırlarına uyulması, hem trafik güvenliği hem de yol kalitesi açısından önem taşımaktadır.
 
Geri
Üst