AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mor Soğan Turşusu

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mor Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
3-4 adet mor soğan
1 çay bardağı sirke
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 litrelik kavanozu dolduracak kadar kaynar içme suyu
Not; Tuz ve şeker miktarı damak zevkine göre değişiklik gösterebilir


Mor Soğan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar yarım ay şeklinde kesilir parçalara ayrılır ve kavanoz doldurulur.
Üzerine sirke, şeker ve tuz ilave edilir.
En son kavanoz dolana kadar kaynar içme suyu doldurulur.
24 saat sonra turşu hazır olacaktır.
Tüketirken buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun.
Mor Soğan Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst