AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mor Lahana Turşusu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Gereçler
2 adet orta uzunluk kırmızı lahana
1 adet limon
1 çay kaşığı limon tuzu
2 çay bardağı üzüm sirkesi
2 tatlı kaşığı tuz

Mor Lahana Turşusu Tanımı Yapılışı

Öncelikle tuzu zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Onu belirteyim ve sirke içinde püf noktası koyacağınız kabın dörtte biri kadar sirke ekliyoruz ben bi ölçü vermem için 2 çay bardağı diye belirttim.
Birinci olarak lahanalar ince ince doğranır.
Bir lahana için yarım limon ve 1 tatlı kaşığı tuz güzelce ovulur.
Ben iki farklı yerde yaptım daha rahat ovalamak için o denli tercih ettim.
1 lahana için yarım kilogramlık 2 kavanoza koydum.
Bir kapta 4 su bardağı su ve limontuzu eklenir uygunca karıştırılır.
Kavanozun boyutuna nazaran dörtte birine nazaran sirke eklenir.
Üzerlerine limon tuzu karışımı eklenir.
Dolapta 1 haftada turşunuz hazır olur. Salatalarda da kullanılabilirsiniz.
 
Geri
Üst