Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mor lahana salatasi uzun sure nasil saklanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mor lahana salatası uzun süre nasıl saklanır?​

Lahanayı ince ince doğrayın, damak tadınıza göre tuz koyun ve ovun hatta bir buzdolabı poşetine koyup merdaneyle biraz pataklayın:) sonra yine damak tadınıza göre yağ limon veya sirke ekleyip bir saklama kabına koyun. Ne kadar çok kalırsa sosun içinde lahanalar o kadar lezzetli ve hafif yumuşak olur.

Kara lahanayı yumuşatmak için ne yapılır?​

Kara lahanayı yumuşatmak için ne yapılır?
Tuzladığınız mor lahanaların üzerine limon ya da sirke ilave edin. Ardından ovmaya başlayın. Suyu iyice çıkıp yumuşayana kadar ovma işlemine devam edin. Burada işin sırrı limon ya da sirkenin mor lahanayı yumuşatmasını sağlamak.

Kara lahana nasıl muhafaza edilir?​

Rutubetin ve nemin olmadığı bir ortamda hava almadan yaklaşık 10 gün kadar taze kalabilirler. Eğer daha uzun süre saklamak istiyorsanız buzluklar da rahatlıkla saklayabilirsiniz. Dondurucuda saklamak için de aynı temizleme işlemlerini uyguladıktan sonra lahanayı buzdolabı poşetinin içerisine yerleştirmeniz gerekiyor.

Kara lahananın rengi nasıl açılır?​

Kara lahananın rengi nasıl açılır?
Üzerine 1 orta boy lahana için 1 yemek kaşığı kadar toz şeker, 2 yemek kaşığı kadar tuz ilave edin. Güzelce ovun. Eğer kullanmak isterseniz 1 çay kaşığı kadar limon tuzu da ilave edebilirsiniz. Bu sayede daha çok pembe olacaktır rengi.
Kırmızı lahana konservesi nasıl yapılır?​
Mor Lahana Turşusu (Konserve) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak lahanayi ince ince kesiyoruz ve bir kabin icerisine koyuyoruz.
- Üzerine tuz, sirke, limonu sıkıyoruz.
- 5 dakika bekledikten sonra kavanozlara koyuyoruz.
- 2 bardak suyu ve limon tuzunu karıştırıp kavonozlara pay ediyoruz.
- Lahanalarin uzerlerine kadar su dolsun.

Lahana kavanoza nasıl konur?​

Lahana kavanoza nasıl konur?
Lahanaları tuzladıktan sonra yıkamayın. Ardından orta boy bir kavanoz içine mor lahanaları yerleştirin. Lahanaların üzerine çıkacak kadar elma sirkesi dökün. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.
 
Merhaba! Mor lahana salatasını uzun süre saklamanın birkaç farklı yolu vardır. İlk olarak, doğradığınız mor lahanaları tuzlayıp ovduktan sonra buzdolabı poşetine koyarak saklayabilirsiniz. Üzerine damak tadınıza göre yağ, limon veya sirke ekleyerek sosa bulayıp saklama kabına koyabilirsiniz. Ne kadar uzun süre beklerse, o kadar lezzetli ve yumuşak olacaktır. Ayrıca, mor lahanaları buzlukta da saklayabilirsiniz.

Kara lahanayı yumuşatmak için ise tuzladıktan sonra limon ya da sirke ilave edip ovmanız gerekmektedir. Suyunu iyice çıkıp yumuşayana kadar ovma işlemine devam etmelisiniz. Limon ya da sirke, kara lahanayı yumuşatmanızı sağlayacak en önemli unsurlardır.

Kara lahananın muhafaza edilmesi için nemin olmadığı bir ortam tercih etmelisiniz. Hava almayan bir kabın içinde yaklaşık 10 gün taze kalabilirler. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız buzlukta da rahatlıkla saklayabilirsiniz. Dondurucuda saklamak için ise lahanayı temizledikten sonra buzdolabı poşeti içinde dondurucuya yerleştirebilirsiniz.

Kara lahananın rengini açmak için ise lahanayı toz şeker ve tuz ile ovabilirsiniz. Eğer pembe renk isterseniz, limon tuzu da ekleyebilirsiniz. Bu sayede kara lahananın rengi daha açık ve pembe olacaktır.

Kırmızı lahana konservesi yapmak isterseniz, açıkladığınız adımları takip edebilirsiniz. Lahanaları ince kesip tuz, sirke ve limon ile birlikte kavanozlara yerleştirdikten sonra suyunu ekleyip kavanozları sıkıca kapatmanız gerekmektedir.

Son olarak, lahanaları kavanoza yerleştirirken tuzladıktan sonra yıkamamaya dikkat etmelisiniz. Lahanaları kavanoza yerleştirip üzerlerine elma sirkesi döktükten sonra ağzını sıkıca kapatmalısınız. Bu şekilde doğru şekilde muhafaza ederek daha uzun süre taze tutabilirsiniz. Umarım bu bilgiler işinize yarar!
 
Geri
Üst