AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mor lahana piser mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mor lahana pişer mi?​

Öncelikle mor lahana ince ince kıyılır. Sıvı yağ tavaya alınarak hafif kızdırılır. Sarımsaklar eklenerek kokusu çıkana kadar pişirilir. (Ben içine koymadım. Çiğ olarak yoğurt sosuna koydum.
Mor lahana kaç dakika kavrulur?
Lahanayı güzelce yıkayın ve dış yapraklarını atın. Mümkün olduğunca ince ince doğrayın ve zeytinyağı koyduğunuz bir tavaya alın. Tuzunu da ilave edin ve lahanalar yumuşayana dek, yaklaşık 10 dakika boyunca karıştırarak kavurun.
Kırmızı lahana pişer mi?
Genellikle salatası yapılan kırmızı lahananın yemeğini de hazırlamak mümkün. Zeytinyağlısı da hazırlanan kırmızı lahanayı, kırmızı elma ve kuru soğanla tatlandırıp tarçın, defne yaprağı, karanfil ve balla çeşnilendirdik.

Mor lahana yağda kavrulur mu?​

İnce kıyılmış lahanaları sıvı yağ ile yumuşayana kadar kavuralım.
Mor lahana zeytinyağında kavrulur mu?
Lahana doğranıp zeytinyağında kavrulur, tuzu da eklenerek soğumaya bırakılır. Yoğurt ve mayonez çırpılıp soğuyan lahanaya eklenir. Doğranmış maydanoz ile servis edilir. ( Arzuya göre lahanalarla birlikte ezilmiş 1-2 diş sarımsak da kavurabilirsiniz. )
Kırmızı lahana nasil Tuketilir?
Kırmızı lahanayı doğrayıp bol tuz ile derin bir kapta bir gün bekletin. Ertesi gün elinizle suyunu sıkıp süzdürdükten sonra kavanoza doldurun. Ağzına kadar üzüm sirkesiyle doldurup, salata yapmaya hazır hale getirin.

Mor lahana ne zaman bozulur?​

Süzülen lahana isteğe göre sadece ikiye bölünerek ya da yapılacak yemeğe göre ayrılarak poşetlerde veya kaplarda dondurucuda saklanabilir. Saklama yönteminde hava alma işleminin yapılması sebzenin daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Lahananın derin dondurucu içerisinde taze kalma süresi ortalama 8-10 ay arasındadır.
Mor lahana kavurması nasıl yapılır?
Mor Lahana Kavurması – Yapılışı Mor lahanayı ince ince kıyın. Bir tavaya zeytinyağ koyun ve lahanayı karıştırarak kavurun. Yumuşadığında tuz ekleyerek ocaktan alın. Soğuduktan sonra yoğurt ile karıştırarak servis kasesine dökün ve soğuk olarak servis edin.
Kırmızı lahana nasıl pişer?
1. adım: Kırmızı lahanayı bıçak yardımı ile ince ince doğrayın. 2. adım: Daha sonra derin bir kabın içerisine lahanaları koyun. 3. adım: Üzerine sirke ve tuzu ekleyin. 4. adım: Rengi dönüp, lahanalar yumuşayana kadar eliniz ile lahanaları ovun.

Kırmızı lahana ile neler yapılabilir?​

Kırmızı Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kırmızı lahanaları incecik şekilde doğrayın.
- Rendelenmiş havuç, zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi de ilave ederek güzelce karıştırın.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerini yoğurt ve cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Mor lahana buzdolabında nasıl saklanır?
Lahanayı ince ince doğrayın, damak tadınıza göre tuz koyun ve ovun hatta bir buzdolabı poşetine koyup merdaneyle biraz pataklayın:) sonra yine damak tadınıza göre yağ limon veya sirke ekleyip bir saklama kabına koyun. Ne kadar çok kalırsa sosun içinde lahanalar o kadar lezzetli ve hafif yumuşak olur.
Kara lahanayı yumuşatmak için ne yapılır?
Tuzladığınız mor lahanaların üzerine limon ya da sirke ilave edin. Ardından ovmaya başlayın. Suyu iyice çıkıp yumuşayana kadar ovma işlemine devam edin. Burada işin sırrı limon ya da sirkenin mor lahanayı yumuşatmasını sağlamak.

Mor lahana uzun süre nasıl saklanır?​

Lahana yapraklarını buzdolabı poşetine veya hava almayacak bir kabın içerisine yerleştirin. Lahanayı buzlukta 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Kırmızı lahana mı mor lahana mı?
yaygın adı ile kırmızı lahana olarak bilinen ancak kendisi mor renkten teşkil bir sebze. İsmi önemli olmayan lahanadir.
 
Geri
Üst