AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mor Havuç Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mor Havuç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet ufak uzunluk patates
1 adet ufak uzunluk kuru soğan
3 adet ince mor havuç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5,5 su bardağı içme suyu (1 litre kadar)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 su bardağı süt

Mor Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesi ve soğanı soyup, yıkadıktan sonra doğrayıp orta uzunluk bir tencereye koyun.
Mor havuçların dışını yavaşça kazıyıp, ucunu kesin ve yıkayıp ince halkalar halinde dilimleyin.
Tencereye koyup, suyunu aktarın. Orta ısılı ateşte orta sıra karıştırarak, havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin (Mor havuç biraz geç pişer, gerekirse 1 su bardağı sıcak su ek edin)
Tüm materyaller pişince tuz ve karabiberini ekleyip blendırı tencereye daldırıp, püre haline gelinceye dek çekin.
İsterseniz içine sıcakken sütü katıp, tel çırpıcıyla düzgünce karıştırın. Ya da servis tabaklarına koyunca, birer tatlı kaşığı üzerine paylaştırın. İnce kıyılmış maydanoz da çok yakışır.
Mor Havuç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst