AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mor erigin adi ne?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mor eriğin adı ne?​

Kara erik olarak da adlandırılan bu meyve Ağustos- Eylül aylarında olgunlaşır. Tadı biraz mayhoş olan eriği olgunlaşınca daha çok tüketebilirsiniz. Gül ailesine ait olan mürdüm eriğinin anavatanı Japonya’dır. Bu yüzden bir diğer adı Japon eriğidir.

Mor erik hangi vitamin?​

Diyetisyen Şebnem Kandıralı, A ve C vitamini içeren kırmızı ve mor eriğin sağlık deposu olduğunu söyledi. İki orta boy erikte 12.5 mg C vitamininin var olduğunu ifade eden Kandıralı, “C vitamini yaraların iyileşmesi, enfeksiyonlarla mücadelede ve besinlerdeki demir emiliminin arttırılması için gereklidir.
Mor erik tansiyonu düşürür mü?
Kan yapıcı özelliği olduğu bilinen mürdüm eriği, tansiyon ve kötü kolesterolü düşürücü etki gösterir. Kan şekerini düzenleme etkisiyle sağlıklı beslenme düzeni için en uygun meyvelerden biri.

Erik hangi renktir?​

Farklı dönemlerde olgunlaşan eriğin, farklı biçim ve büyüklükteki meyvelerinin ince kabuğu, türlere göre yeşil, sarı, kırmızı ve mor renklerdedir.

Içi kırmızı eriğin adı nedir?​

Mayıs sonu hasadı yapılan black splendor japon erik çeşidinin meyveleri çok iri ve içi kırmızıdır.Early Quen erik çeşidi tozlayıcı olarak kullanılabilir.
Mürdüm eriği nereye ait?
Ege, Marmara ve Akdeniz’in bütün illerinde erik yetiştirmek mümkündür. Can eriği, papaz eriği, tatlı üryani eriği ve mürdüm eriği, en tanınmış erik çeşitlerindendir. Doğu Anadolu bölgesinde yüksek yaylalar ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kurak bölümler hariç, her yerde yetiştirmek mümkündür.
Kara Eriğin 6 Faydası
- C Vitamini Kaynağıdır. İçerdiği bol miktarda C vitamini sayesinde size güçlü bir bağışıklık sistemi hediye eder.
- Lifli Meyvelerin Başında Gelir. Bu özelliği sayesinde kabızlık gibi problemlerin yok olmasına yardımcı olur.
- Kalbi Korur.
- Kanserden Korur.
- Güçlü Bir Antioksidandır.
- Enerji Verir.
Mürdüm Eriği Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 54 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Adet (Büyük) yani 45 gramlık miktarında Mürdüm Eriği 25 kalori bulunmaktadır. Mürdüm eriği , B grubu, A ve C vitaminlerini içerir.
Erik Hangi ilde meşhur?

Erik ağacının özellikleri nelerdir?​

Erik ağacı sert çekirdekli meyveleri olan bir ağaç türüdür. Küçük ağaç boyu veya çalı boyu olabilmektedir. Eriğin yenilen kısmı ise yumuşak, etli ve sulu olan kısmıdır. Gülgiller familyasından olan bir ağaç türüdür.

Geri