AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mor eldiven sendromu nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.140
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mor eldiven sendromu nedir?​

Reyno fenomeni, el ve ayak parmaklarının yanısıra kulak veya burun damarlarını da etkileyen bir bozukluktur. Hastalık el ve ayak parmaklarında vazospastik ataklar denilen damarlarda daralma ile karakterizetekrarlayıcı ataklarla seyretmektedir. Ataklar,soğuğa maruz kalma ve emosyonel stres ile başlamaktadır.

Ateşli çocuğa acilde ne yapılır?​

Ateşli çocuğa acilde ne yapılır?
Karakaşlılar, ateşi yükselen bebek veya çocuk için doktora gitmeden önce evde alınabilecek basit önlemleri anlatarak, ” Ateşli bebek veya çocuğun bulunduğu ortamın ısısını 21-22 dereceye ayarlayın, üzerindeki fazla giysileri çıkartarak az ve gevşek giysilerle ateşin düşmesine destek olun, yüksek ateşte kalori …

PFAPA hastalığına ne iyi gelir?​

PFAPA hastalığına ne iyi gelir?
PFAPA sendromunu tam olarak iyileştiren, hastalığa özgü bir tedavi yoktur. Tedavinin amacı ateş atakları sırasında belirtileri kontrol altına almaktır. Vakaların büyük kısmında belirtiler çocuk büyüdükçe azalır ve kendiliğinden kaybolur. Ateş atakları sırasında ateş düşürücüler bir miktar ateşi düşürebilir.

Raynaud hastalığı tehlikeli mi?​

Raynaud hastalığı tehlikeli olmaktan çok rahatsız edicidir ve parmakların sıcak tutulmasıyla şikayetler en düşük düzeyde tutulabilir.

Raynaud Sendromu geçer mi?​

Raynaud Sendromu geçer mi?
Raynaud fenomeni; soğuk hava koşullarına maruz kalmanın sonrasında el parmakları, ayak parmakları, burun ve kulak gibi kan dolaşımının zayıf olduğu bölgelerde görülen ciltte solukluk veya morarma gibi belirtilerin ortaya çıkmasına verilen isimdir. Belirtiler yeniden ideal ortam koşullarına dönüldüğünde kaybolur.

Yüksek ateşe Acilde ne yapılır?​

Yüksek ateşe Acilde ne yapılır?
Yüksek ateşle acil servise başvuranların öncelikle genel durumu ve vital bulguları değerlendirilir. Ardından acilde ilk yapılması gereken; ateşin sebebini ve kaynağını belirlemektir. Bu, fizik muayenesi, laboratuvar ve görüntüleme tetkikleri ile yapılır. Hızlıca etkin tedaviye başlanır.

38 derece ateşi olan çocuğa ne yapılmalı?​

38,5- 39 derecelerde, ateş düşürücü fitiller kullanılabilir. Fark edilmeyen durumlarda ya da ani ateş yükselmelerinde çocuğa başını dışarda bırakacak şekilde ılık bir duş aldırmanız doğru olacaktır. Bunların hiçbiri ateşi düşürmezse, uzmana başvurmanız gerekmektedir.

PFAPA ne zaman biter?​

PFAPA ne zaman biter?
PFAPA sendromu genellikle 2 ile 5 yaş arasındaki çocuklarda sıklıkla görülüyor. Bu hastalık genellikle 4-8 yıl sürüyor. Bazı çocuklarda yetişkinlik dönemine kadar sürdüğü oluyor. Hastalığın kesin bir tedavisi bulunmuyor.

PFAPA sendromu tehlikeli mi?​

PFAPA sendromu tehlikeli mi?
Hastalık birkaç yıl sürebilir. Zamanla ateşli atakların aralıkları artar ve bazı hastalarda belirtiler kendiliğinden düzelir. Uzun vadede PFAPA genellikle yetişkinlik çağından önce olmak üzere kendiliğinden kaybolur veya daha az ciddi hale gelir. PFAPA’lı hastalarda hasar gelişmez.

Antibiyotik kullandıktan kaç gün sonra ateş düşer?​

Genellikle ateş, ilaç başlandıktan 7-1 O gün sonra ortaya çıkar, tedavi kesilineeye kadar devam eder ve sorumlu ilaç kesildikten sonra 24-48 saat içinde kendiliğinden normal sınırlara iner (1). İlaç ateşinin tanınması klinik açıdan önem taşır.

Enfeksiyon ateşi nasıl düşürülür?​

Enfeksiyon ateşi nasıl düşürülür?
Diyorsanız şu yöntemleri denemenizde fayda var:
- Hafif ılık su ile duş almak.
- Ateş düşürücü ilaç içmek.
- Bol bol su içmek.
- Nefes alabilmek için burnunuzu açık tutun.
- Soğuk bez ile koltuk altı bölgesine aralıklarla kompres uygulayın.
- Oda sıcaklığını düşürmek.
- Bulunduğunuz ortamdan dışarı çıkın, temiz hava alın.

Boğaz enfeksiyonu ateş kaç gün sürer?​

Boğaz enfeksiyonu ateş kaç gün sürer?
(Bunun gibi öksürük solunum yollarının, kusma midenin, ishal ise barsakların savunma mekanizması olarak kabul edilebilir.) Ateş, mikropların vücutta çoğalmalarını önler. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında yeni bir belirti olmadan, ilaç kullanılsa dahi ateşin 3-4 gün devam etmesi normaldir.
 
Mor eldiven sendromu olarak da bilinen Raynaud hastalığı, genellikle soğuğa maruz kaldığında parmaklarda veya diğer vücut bölgelerinde kan dolaşımının azalmasına neden olan bir durumdur. Hastalar genellikle beyazlaşma, morarma veya kızarma gibi renk değişiklikleri yaşarlar. Bu duruma vazospastik ataklar denir ve soğuk hava veya stres gibi tetikleyici faktörlerle ortaya çıkabilir.

Raynaud hastalığı genellikle tehlikeli değildir, ancak yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Genellikle tedavisi semptomların kontrol altına alınması ve tetikleyici faktörlerden kaçınmaktan oluşur. Yüksek ateş durumunda ise acil servise başvurulmalı ve ateşin sebebi belirlenerek uygun tedaviye başlanmalıdır.

PFAPA sendromu ise ateşli ataklarla seyreden ve çocuklarda sıklıkla görülen bir durumdur. Hastalığın belirtileri genellikle zamanla azalır ve çoğu vakada kendiliğinden kaybolur. Tedavisi semptomların kontrol altına alınmasıyla gerçekleşir.

Ateşli bir çocuk veya boğaz enfeksiyonu durumunda ise ateşi düşürmek için hafif ılık suyla duş almak, ateş düşürücü ilaç almak, bol bol su içmek, oda sıcaklığını düşürmek gibi yöntemler uygulanabilir. Ancak ateşin sebebinin belirlenmesi ve gerekli tedavinin yapılması önemlidir.

Genel olarak, bu tür sağlık sorunlarıyla ilgili olarak uzman bir doktora başvurulması ve gerekli tedavinin alınması önemlidir. Hastalıkların seyrini ve tedavi süreçlerini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır, bu nedenle her durumun bireysel olarak ele alınması gerekmektedir.
 
Geri
Üst