AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mor baklava neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mor baklava neden olur?​

Gaziantep’te şeker hastalarına özel mor baklavalar üretiliyor. Mor sebze ve meyvelerin özlerinden elde edilen ve mormiks adı verilen karışım ile üretilen mor baklava, klasik baklavaya göre daha hafif ve daha lezzetli olmasıyla ön plana çıkıyor.

Mor baklavanın kilosu ne kadar?​

Rengi nedeniyle dikkat çeken mor baklavanın kilogram fiyatı ise 100 liradan alıcı buluyor.
Mor baklava nedir?
Baklava kültürüne yeni bir nefes katan mor baklava, orman meyvelerinin lezzet verdiği özel lezzetlerden biridir. Mor baklavaya ilham veren mor ekmeklerdir. Baklava ustalarının ellerinden çıkan ahududu ve böğürtlen aromalı mor baklava, kan şekerini yükselmediği için güvenle tüketilen tatlılardandır.
Mor lahana salatasına ne konur?
Lokanta Usulü Mor Lahana Salatası İçin Malzemeler :
- 1/2 orta boy mor lahana (kırmızı lahana)
- 1 adet küçük boy limon.
- 2 yemek kaşığı sirke.
- 1/2 yemek kaşığı tuz.
- Zeytinyağı

Mor baklava içinde ne var?​

Ahududu, incir, kırmızı lahana gibi mor sebze ve meyve özleri sayesinde şekerin hastalardaki negatif etkisini sıfırlayan ve tüketenin şeker oranında herhangi bir yükselmeye yol açmayan yeni formül, tatlı üreticileri tarafından “baklavada çığır açan buluş” olarak nitelendiriliyor.

Mor baklava rengini nereden alıyor?​

Mor baklava rengini nar, böğürtlen, vişne, ahududu, siyah havuç, incir ve kırmızı lahanadan alıyor.
Mor baklava kaç kalori?
264 kalori (kcal)! Yani baklavanın şerbetini azıcık süzdürürseniz neredeyse ekmekle aynı kaloride!
Mor baklavayı kim buldu?
Erzurum’da 28 yaşındaki Selami Atiş, Malatya’da yapılan mor ekmekten esinlenerek diyabet hastaları için mor baklava üretimine başladı.
normal baklava yerine bundan yiyesi geliyor insanın paso. tat olarak da normal baklavadan daha hafif. geçen üsküdar’da görüp aldım, öyle diyabet hastalarına verilecek türden değil sonuçta normal baklava sadece mor rengi veren karışım var ve daha az şerbet içeriyor. genel olarak beğendim ama kesinlikle daha hafif.
Mor baklava kilo aldırır mı?
Diyecekler ki mor baklavanın kalorisi düşük değil, o nedenle antidiyabetik değil. İnternette kabaca yaptığım araştırmalarda 1 dilim baklavanın yaklaşık 125 kalori (kcal) olduğu ve 100 gram baklavanın ise 275 kalori (kcal) olduğu bildiriliyor.
6 adet baklava kaç kalori?
Bir dilim baklavanın 40 gram olduğundan yola çıkarsak, bir dilim baklava ortalama 173,6 kaloridir. Böylece sıkça merak edilen iki dilim baklava kaç kalori sorusunun cevabını da vermiş olalım; ortalama 347,2 kaloridir.
 
Geri
Üst