Moor testi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
193.411
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Moor testi nedir?​

Moor testi olarak bilinen bu reaksiyonda renk değişikliği, serbest hale geçen aldehitlerin polimerizasyonu ile reçine özelliğinde maddeler oluşmasından ileri gelir. Monosakkaritin 1.ve 2.karbon atomlarına fenil hidrazinin bağlanmasıyla karakteristik kristalli osazonlar oluşur.
Karbonhidratlarda iyot testi nedir?
Deney: İyot Testi Nişastanın amiloz bölümü spiral yapmaya meyilli uzun zincirler şeklindedir. Amilopektin ise dallanmış zincirli bir polisakkarittir. İyot çözeltisi ile amiloz koyu mavi, amilopektin mavi menekşe renk verir. Nişasta ise iyot ile kompleks renk (mavi-menekşe moru) verir.

Hangi karbonhidrat fermente edilebilir?​

Karışık fermentasyonda hem asidik hem de alkolik fermentasyon ürünleri oluşur. Deneyde kullanılan pepton besiyerine bir karbonhidratın ilavesiyle yapılmaktadır. Karbonhidrat olarak glukoz, laktoz veya sakkaroz % 0,5 oranında ilave edilir. Asidik fermentasyon sonucu oluşan asidik ürünler ortam pH’ını düşürür.
Orsinol testi nedir?
b- BİAL TESTİ (Orcinol Testi):Pentozların ayrılmasında en çok kullanılan testtir. c- FOULGER TESTİ: Keto şekerlerin ayrılmasında kullanılır. Mavi renk keto şekerler için pozitiftir. d- BENZİDİN TESTİ: Pentozların ayırt edilmesinde kullanılan bir testtir.

Karbonhidrat testleri neden yapılır?​

Bu test, mikroorganizmaların çeşitli spesifik karbonhidratları ayrıştırma yeteneklerini (sakkarolitik aktivite) belirlemek amacı ile yapılmaktadır. Mikroorganizmalar karbonhidratları, kendileri tarafından sentezlenen hidrolase (karbohidrase) enzimleri yardımı ile ayrıştırırlar.
İyot testi nedir?
İdrarda iyot atılımı testi yapılması vücudun iyot eksikliği hakkında fikir veren bir laboratuvar testidir.

Fehling testi nasıl yapılır?​

Birkaç ml sakkaroz çözeltisi üzerine 1 ml ekmek mayası çözeltisi ilave edilerek bir müddet 37ºC’ lik su banyosunda ısıtılır. Bu esnada enzimin etkisiyle sakkaroz glikoz ve fruktoza parçalanır. Daha sonra Fehling deneyi yapılır ve sonucun pozitif olduğu görülür. Diğer indirgenme deneyleride yapılabilir.
 
Geri
Üst