- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 126.191
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Montofon ineklerin özellikleri nelerdir?
Verim özellikleriBrown Swiss kaç litre süt verir?
Verim Özellikleri : Canlı ağırlık artışı gün başına 1200 – 1300 gr arasındadır. Bir laktasyon döneminde süt verimi 6000 litrenin üzerindedir. Sütünün yağ oranı % 4 civarındadır. Sütünün protein oranı % 3,5’tir.
Ineğin bazı özellikleri nelerdir?
İnekler genellikle 2 ya da 2,5 yaşında erişkin hale gelirler. Yavrulayabilmeleri için ise 2,5 – 3 yaş aralığı uygundur. Erişkin bir inek ortalama 500kg civarındadır ve 25- 30 yaşına kadar yaşayabilirler.Simental Montofon nedir?
anavatanı isviçre olan ve kombine (et-süt) verim özelliğine sahip bir sığır ırkı. karadeniz ve erzurum’da oldukça ön planda olduğunu, süt verimi için yeğlendiğini öğrendiğim cins inek ırkı. aslında hem eti hem sütü verimliymiş, başı genellikle beyaz renkte, sarı – beyaz alaca olurmuş.
İneklerin ortalama ömrü 20 ile 25 yıldır.
Montofon dana eti nasıl olur?
Besiye alınan montofondana günlük canlı ağırlık artışı 1.100 – 1.300 gr/gün ortalamasında olmaktadır. Kesime gelmiş danalarda et randımanı % 60 – 62 civarındadır. Bu durum besi için elverişli bir sığır ırkı olduğunu gösterir.
Montofon eti nasıl olur?
Montofon dana günde kaç kilo alır?Siyah Alaca gibi sütçü ırklarda 1200-1300 g/gün canlı ağırlık kazancı elde edilebilirken, simental ve montofon gibi kombine ırklarda 1400-1500 g/gün ve etçi ırklarda (Angus, Charoles gibi) ise 1500-1700 g/gün canlı ağırlık kazancı elde edilebilmeketdir.
Montofon inek eti nasıl olur?
Montofon inekler 600 kg, montofon boğalar 800 – 900 kg ortalamasında olmaktadır. Besiye alınan montofondana günlük canlı ağırlık artışı 1.100 – 1.300 gr/gün ortalamasında olmaktadır. Kesime gelmiş danalarda et randımanı % 60 – 62 civarındadır. Bu durum besi için elverişli bir sığır ırkı olduğunu gösterir.Montofon ırkı nerenin?
Sütü en çok peynir yapımında kullanılır. Dünyanın en büyük süt ırkı sığır cinslerinden olan Montofon İsviçre’nin Alp dağlarında yetiştirilmektedir.