- Konu Yazar
Montessori nedir psikoloji?
Montessori eğitim sistemi, İtalyan Dr. Maria Montessori tarafından geliştirilen, çocuk eğitiminde radikal bir değişim yaratan eğitim sistemidir. Montessori metodu , motivasyonlu, kendine güvenen çocuklar yetiştirmeyi; sosyal, bilişsel, duygusal ve fiziksel yönden sağlıklı gelişen çocuklar yetiştirmeyi hedefler.Montessori eğitimi nedir nasıl uygulanır?
Montessori; çocukların kendi yönettikleri etkinlikleri, yaşayarak öğrenmeyi ve işbirliğine dayalı oyunu temel alan bir eğitim sistemidir. Çocuklar, Montessori eğitiminde, kendi öğrenimleri için yaratıcı seçimler yaparken, sınıf ve öğretmen ise yaşlarına uygun faaliyetler sunarak süreci yönlendirir.Montessori Eğitimi Sertifikası kimler alabilir?
Montessori Eğitimi Sertifikası kimler alabilir?Bu eğitim Kimler için? Anaokulu Öğretmenleri, Psikologlar, Sosyal Hizmet Uzmanları, Çocuk Gelişimcileri, PDR, Doktorlar, Hemşireler, Sosyologlar, Aile Danışmanları, Öğretmenler ve iyi bir çocuk yetiştirmek adına Montessori’ye ilgi duyan herkes eğitime katılabilir.
Montessori eğitim metodunun temel felsefesi hangi düşünce üzerine kuruludur?
Montessori eğitim metodunun temel felsefesi hangi düşünce üzerine kuruludur?Montessori’nin Eğitim Yaklaşımı Montessori felsefesinin temeli, çocuğun ileride olacağı kişinin özelliklerini, içerisinde taşıdığı düşüncesidir. Çocuğun bedensel, entelektüel ve duygusal potansiyeline tam anlamıyla ulaşması için gereken özgürlük, düzen ve özdisiplin yoluyla ulaşılabilecek bir özgürlük olmalıdır.