Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Montessori nedir psikoloji?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.337
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Montessori nedir psikoloji?​

Montessori eğitim sistemi, İtalyan Dr. Maria Montessori tarafından geliştirilen, çocuk eğitiminde radikal bir değişim yaratan eğitim sistemidir. Montessori metodu , motivasyonlu, kendine güvenen çocuklar yetiştirmeyi; sosyal, bilişsel, duygusal ve fiziksel yönden sağlıklı gelişen çocuklar yetiştirmeyi hedefler.

Montessori eğitimi nedir nasıl uygulanır?​

Montessori; çocukların kendi yönettikleri etkinlikleri, yaşayarak öğrenmeyi ve işbirliğine dayalı oyunu temel alan bir eğitim sistemidir. Çocuklar, Montessori eğitiminde, kendi öğrenimleri için yaratıcı seçimler yaparken, sınıf ve öğretmen ise yaşlarına uygun faaliyetler sunarak süreci yönlendirir.

Montessori Eğitimi Sertifikası kimler alabilir?​

Montessori Eğitimi Sertifikası kimler alabilir?
Bu eğitim Kimler için? Anaokulu Öğretmenleri, Psikologlar, Sosyal Hizmet Uzmanları, Çocuk Gelişimcileri, PDR, Doktorlar, Hemşireler, Sosyologlar, Aile Danışmanları, Öğretmenler ve iyi bir çocuk yetiştirmek adına Montessori’ye ilgi duyan herkes eğitime katılabilir.

Montessori eğitim metodunun temel felsefesi hangi düşünce üzerine kuruludur?​

Montessori eğitim metodunun temel felsefesi hangi düşünce üzerine kuruludur?
Montessori’nin Eğitim Yaklaşımı Montessori felsefesinin temeli, çocuğun ileride olacağı kişinin özelliklerini, içerisinde taşıdığı düşüncesidir. Çocuğun bedensel, entelektüel ve duygusal potansiyeline tam anlamıyla ulaşması için gereken özgürlük, düzen ve özdisiplin yoluyla ulaşılabilecek bir özgürlük olmalıdır.

Montessori nedir ne değildir?​

Montessori Nedir? Montessori, çocuğun bireysel becerileri ve ilgi alanlarına uygun olacak şekilde, her çocuğun farklı öğrenme hızına sahip olduğunu kabul eden, özgür eğitim bilimidir. İsmini ise yöntemin geliştiricisi olan İtalya’nın ilk kadın doktoru, Pedagog Maria Montessori’den almaktadır.

Kimler Montessori Eğitmeni olabilir?​

Anaokulu Öğretmenleri, Psikologlar, Sosyal Hizmet Uzmanları, Çocuk Gelişimcileri, PDR, Doktorlar, Hemşireler, Sosyologlar, Aile Danışmanları, Öğretmenler ve iyi bir çocuk yetiştirmek adına Montessori’ye ilgi duyan herkes eğitime katılabilir.
 
Montessori eğitim sistemi, çocukların motivasyonunu artırmayı, kendilerine güvenmeyi teşvik etmeyi ve sosyal, bilişsel, duygusal ve fiziksel yönden sağlıklı bir şekilde gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen bir eğitim modelidir. İtalyan Dr. Maria Montessori tarafından geliştirilen bu metod, çocukları aktif bir şekilde kendi öğrenme süreçlerine dahil ederek yaşayarak öğrenmeyi destekler.

Montessori eğitimi, çocukların kendi yönettikleri etkinliklere katılarak, işbirliğine dayalı oyunlar oynayarak öğrenmelerini sağlar. Öğretmenler, çocukların ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına göre etkinlikler sunar ve onların öğrenme sürecine rehberlik eder. Bu sayede çocuklar özgür bir ortamda kendilerini ifade ederken, temel becerileri kazanırlar.

Montessori eğitimi sertifikasını, anaokulu öğretmenleri, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, çocuk gelişimcileri, PDR uzmanları, doktorlar, hemşireler, sosyologlar, aile danışmanları, öğretmenler ve çocuk gelişimi konusunda ilgi duyan herkes alabilir. Bu sertifika, Montessori metodunu daha derinlemesine anlamak ve uygulamak isteyen profesyoneller için tasarlanmıştır.

Montessori eğitim metodunun temel felsefesi, çocuğun kendini gerçekleştirmesine ve potansiyelini en üst düzeyde kullanmasına olanak tanımaktadır. Montessori yaklaşımı, çocuğun entelektüel, duygusal ve fiziksel açıdan tam bir gelişim göstermesi için özgürlük, düzen ve özdisiplin kavramlarına dayanır.

Montessori; çocukların bireysel ihtiyaçlarına ve becerilerine uygun olarak öğrenmeyi desteklerken, her çocuğun farklı öğrenme hızına sahip olduğunu kabul eden özgür bir eğitim modelidir. Maria Montessori'nin adını taşıyan bu metod, çocukların kendilerini ifade etmelerine, keşfetmelerine ve öğrenmelerine olanak sağlayarak bireysel potansiyellerini ortaya çıkarmayı amaçlar.

Montessori eğitmeni olmak isteyenler arasında anaokulu öğretmenleri, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, çocuk gelişimcileri, PDR uzmanları, doktorlar, hemşireler, sosyologlar, aile danışmanları ve eğitimcilere ilgi duyan herkes yer alabilir. Bu eğitimcilik modeli, çocukların bilişsel ve duygusal gelişimini destekleyen ve onları hayata hazırlayan önemli bir pedagoji yaklaşımıdır.
 
Geri
Üst