Montessori hangi felsefe?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
212.202
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Montessori hangi felsefe?​

Montessori felsefesi temel olarak çocuğun ileride olacağı kişiyi, potansiyel olarak içinde taşıdığı düşüncesine dayanır. Çocuğun bu potansiyele ulaşması için alan ve özgürlüğe ihtiyacı vardır. Bu anlamda özgürlük; düzen ve özdisiplin çerçevesinde gerçekleşir.

Montessori kimlerden etkilenir?​

Maria Montessori eğitim programını gelistirirken Sequin, Itard, Locke, Rousseau, Pestalozzi, Pinel, Froebel ve Dewey’in felsefe ve yöntemlerinden etkilenmiştir. Rousseau’nun eğitimle ilgili görüşleri çocuğun ihtiyaç duyduğu yapılandırılmış bir öğrenme çevresini tamamen reddeder.
Montessori yaklaşımında çocukların yaratıcılıklarını destekleyen belirgin özellik nedir?
Montessori eğitim sistemindeki serbestlik, seçme şansı gibi özellikler ya da baskı olmaması çocukların yaratıcılıklarını destekler. Yeni düşünceler üretme yolunda dener, araştırır, sınar, bulur, kalıplardan kurtulur ve yeni fikir üretir.
Montessori eğitiminin çıkış noktası hangi alandır?
* Montessori eğitiminin çıkış noktası zihinsel engelli olan çocuklara uygulanan yöntemlerin küçük çocuklara uygulanması olmuştur.

Montessori eğitim Materyalleri nelerdir?​

Matematik, dil,müzik, sanat, coğrafya, botanik, zooloji, tarih ve bilimdeki temel bilgileri alır.Dünyaya farklı bir bakış açısıyla bakmaya başlar.

Montessori nin çocuğun gelişimi ilişkin fikirleri hangi öğrenme yaklaşımına dayanmaktadır?​

* Montessori’nin gelişime ait fikirleri, Piaget ve Vygotsky’nin görüşleri gibi yapılandırmacılığa ve etkin doğal öğrenmeye dayanmaktadır. Montessori eğitiminde amaç çocuğun keşfedilmesidir ve Montessori yönteminin felsefi temelleri, “çocuktan hareket” akımına dayanmaktadır.
Montessori yaklaşımının ayırt edici özellikleri nelerdir?
Montessori Yaklaşımının Temel Özellikleri;
 
Geri
Üst