AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Montelukast ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye

Montelukast ne işe yarar?​

Montekulast ve desloratadin alerjik rinit tedavisinde kullan›lan güçlü etken maddelerdir.

Zespira ilaci ne içindir?​

Alerjik Rinit: ZESPİRA çiğneme tableti, 6-14 yaş arası pediyatrik hastalarda mevsimsel alerjik rinit ve pereniyal alerjik rinit (yıl boyu devam eden) semptomlarının giderilmesi için kullanılır. ZESPİRA 28 ve 84 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Her bir tablet 5 mg montelukast içerir.

Zespira 4 mg ilaç ne işe yarar?​

Zespira 4 mg ilaç ne işe yarar?
ZESPİRA 4 mg, 2 yaş ve üzeri hastalarda, egzersizin yol açtığı bronş daralmasına bağlı astımdan korunmak için kullanılır. ZESPİRA’ yı bir astım atağında kısa süreli iyileşme sağlamak için kullanmayın. Astım atağı yaşadığınızda doktorunuzun astım ataklarının tedavisi için size söylediklerini yapmanız gerekir.

Zespira 4 mg Pediatrik nasıl kullanılır?​

Zespira 4 mg Pediatrik nasıl kullanılır?
ZESPİRA’yı çocuğunuza her gün aynı saatte bir kez veriniz. ZESPİRA’yı doktorunuz reçetelediği sürece günde bir kez çocuğunuza vermelisiniz. Uygulama yolu ve metodu: Kullanacağınız zamana kadar paketi açmayınız.

Montelukast 10 mg ne için kullanılır?​

mevsimsel alerjik rinit ve pereniyal alerjik rinit (yıl boyu devam eden) semptomlarının giderilmesi için kullanılır. MONAX 28 ve 90 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Her bir tabletin içinde 10 mg etkin madde (montelukast) bulunmaktadır.

Notta 4 mg toz nasıl kullanılır?​

NOTTA’yı çocuğunuza her gün aynı saatte bir kez veriniz. • NOTTA’yı doktorunuz reçetelediği sürece günde bir kez çocuğunuza vermelisiniz. Öğün zamanlarından bağımsız olarak verebilirsiniz. Ancak yiyecek ile alınması durumunda, yiyeceklerden 1 saat önce veya 2 saat sonra alınmalıdır.

Zaditen şurup kaşıntıya iyi gelir mi?​

Zaditen şurup kaşıntıya iyi gelir mi?
Zaditen şurup ne işe yarar ve ne için kullanılır sorularına yanıt olarak; alerjik rinit (alerjik nezle) ve mevsimsel alerjik konjonktivit (kaşıntılı, sulu veya şişmiş gözler ve / veya göz kapakları) semptomlarının kısa süreli tedavisi için kullanılır diyebiliriz.

Onceaır 5 mg nedir?​

Onceaır 5 mg nedir?
ONCEAİR 5 mg çiğneme tableti, 6-14 yaş arası pediyatrik hastalarda persistan astım tedavisi (gündüz ve gece semptomlarının önlenmesi, aspirine duyarlı astım hastalarının tedavisi ve egzersizin yol açtığı bronkokonstriksiyonun önlenmesi) için endikedir.

Zespira yan etkileri nelerdir?​

durumunda meydana gelen en sık yan etkiler abdominal ağrı, uyuklama, susuzluk, baş ağrısı, kusma ve hiperaktivite. ZESPİRA PLUS’tan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Zespira ne zaman içilir?​

Mevsimsel ve pereniyal alerjik rinitli erişkinlerde (15 yaş ve üzeri): ZESPİRA’yı günde bir kez ve genelde aynı saatte alınız. ZESPİRA’yı doktorunuz reçetelediği sürece günde bir kez alınız. Öğün zamanlarından bağımsız olarak verebilirsiniz.

Montelukast sodyum Niçin Kullanılır?​

Montelukast sodyum Niçin Kullanılır?
hastalarda mevsimsel alerjik rinit ve pereniyal alerjik rinit (yıl boyu devam eden) semptomlarının giderilmesi için kullanılır. ONCEAIR, 28 ve 84 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Her bir tabletin içinde 10 mg etkin madde (montelukast) bulunmaktadır.

SINGULAIR TB nedir?​

SINGULAIR TB nedir?
SINGULAIR lökotrienler adı verilen maddeleri engelleyen bir lökotrien alıcısı (reseptör) antagonistidir (karşıt etki gösteren). Lökotrienleri engelleyerek astım belirtilerini iyileştirir ve alerjik nezleyi iyileştirir. SINGULAIR steroid (kolesterolle ilişkili, yağ yapıda bir organik bileşik) değildir.

Montelukast, lökotrien reseptör antagonistleri olarak bilinen bir ilaç sınıfına aittir. Astım ve alerjik rinit gibi durumları tedavi etmek için kullanılır. Montelukast, vücutta inflamasyona neden olan ve bronşlarda daralmaya yol açabilen lökotrienleri engeller. Bu sayede astım semptomlarının kontrol altına alınmasına ve alerjik rinit belirtilerinin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Desloratadin ise bir antihistaminiktir ve alerjik reaksiyonların semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur. Burun akıntısı, hapşırma, kaşıntı ve gözlerde sulanma gibi alerjik rinite özgü belirtileri azaltmaya yardımcı olabilir.

Zespira ve Onceair gibi ilaçlar da montelukast içeren ve alerjik rinit, astım gibi durumların tedavisinde kullanılan ilaçlardır. Zaditen ise alerjik nezle ve alerjik konjonktivit gibi semptomlara yönelik olarak kullanılan bir ilaçtır.

Singulair TB ise lökotrien reseptör antagonistlerinden biridir ve astım belirtilerini iyileştirmeye ve alerjik nezleyi kontrol altına almaya yardımcı olabilir.

Eğer belirli bir ilacın kullanımı ya da yan etkileri hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz, doktorunuza veya eczacınıza danışmanız önemlidir. Ayrıca ilaçları hekiminizin talimatlarına uygun şekilde kullanmanız önemlidir.

Geri