- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Montelobos nedir?
Montelobos Mezcal, Meksika’nın Oaxaca bölgesinde Espadin türü agave (Latince adı Agave Espadin) bitkisi kullanılanarak üretilen bir mezcal. Mezcal ustası Iván Saldaña Oyarzabal’in ürettiği bu mezcal zengin bir aroma ve damak profili sunuyor.Del maguey vida nedir?
Del Maguey Vida, Espadin agav türünden yapılmıştır. Odun ateşinde kil ve bakır imbiklerde çift damıtma işleminden sonra, bitmiş mezcal şişelenir. Bu tür Mezcal’e ayrıca ‘Jove’ denir, çünkü fıçılarda olgunlaşma süreci yoktur, ancak doğrudan şişelenir.
Mezcal nasıl bir içki?
mezcal’in alkol oranı 50% seviyesinde seyreder. içmeden önce birkaç damla ağızda bekletilir, ilk başta acı gelir çünkü. bu acı tadı birkaç damlayla geçiştirdikten sonra biradan bir yudum alınır. daha sonra yudum yudum mezcal içilmeye devam edilir.Mezcal Joven nedir?
Mezcal (ya da mescal) (İngilizce telaffuz: [mɛs’kæl] ( dinle)), Meksika’da yetişen agave bitkisinin özsuyundan üretilen yüksek alkollü bir Meksika içkisidir.
içinde kurt yerine akrep bulunanı da üretilen içki çeşidi. kurtları yerken çıtır çıtır oluyormuş deniliyor. hatta alkolün etkisiyle şişen kurdu ısırınca ağıza yayılıyormuş bütün içki.
Mezcal Margarita nedir?
Mezcal (ya da mescal) (İngilizce telaffuz: [mɛs’kæl] ( dinle)), Meksika’da yetişen agave bitkisinin özsuyundan üretilen yüksek alkollü bir Meksika içkisidir. Damıtılma şekline göre alkol derecesi değişiklik gösterir.
Tekila ismini nereden alır?
İlk defa 16. yüzyılda İspanyollardan damıtma yöntemini öğrenen Aztekler tarafından üretilmeye başlanan tekila, ismini Meksika’nın Jalisco Eyaletine bağlı bir kasaba olan Tequila’dan alıyor.Tekilayi kim buldu?
İlk Tekila içkisini Aztekler ‘Octi’ veya ‘Pulque’ olarak isimlendirip kullanıyorlar. Avrupalılar arasında ise ancak 1600’lerde Don Pedro Sánchez de Tagle Jalisco’da üretime geçebiliyor.