AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Montaigne kimdir?

Editör

Yeni Üye

Montaıgne kimdir?​

Michel Eyquem de Montaigne (d. 28 Şubat 1533 – ö. 13 Eylül 1592) Fransız yazar. 28 Şubat 1533 tarihinde Périgord’da doğdu, 13 Eylül 1592 tarihinde aynı kentte öldü. Katolik inançlarına bağlı varlıklı ve soylu bir ailenin çocuğudur.

Denemeler kitabı ne anlatıyor?​

Denemeler kitabı ne anlatıyor?
“Denemeler”, daha çok eğitim ve felsefe konularına değinen ve ortaçağ dogmatizmini yıkan bir aydınlanma kitabıdır. Hümanist kültürün en önemli kaynaklarından biri olan bu yapıt, yazılmasının üzerinden 441 yıl geçmesine rağmen aydınların başucu kitabı olmayı sürdürmüştür.

Michel de Montaigne denemeler kaç sayfa?​

Michel de Montaigne denemeler kaç sayfa?
Denemeler / Montaigne (Ciltsiz)
Çevirmen: | Sabahattin Eyüboğlu
Yayın Tarihi: | 22.01.2019
ISBN: | 9789754586985
Dil: | TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: | 314

Denemeler nasıl bir kitap?​

Yüzyıllara meydan okuyan ve deneme türünün babası olan bu kitabı genel olarak beğendim. Fakat okurken zaman zaman sıkıldım, zaman zaman da kendi günlüğümü okur gibi hissettim. Öte yandan “En iyi kitap insana zaten bildiklerini söyleyendir.” derler. Belki bu yüzden gerçekten iyi bir kitaptır.

Michel de Montaigne nereli?​

Michel de Montaigne nereli?
Montaigne ŞatosuMichel de Montaigne / Doğum yeri

Michel de Montaigne nasıl öldü?​

Michel de Montaigne nasıl öldü?
Peritonsiller apseMichel de Montaigne / Ölüm nedeni
Denemeler kaç cilt?​
Denemeler – 3 Cilt Tam metin – Michel de Montaigne Kitabı

Denemeler kaç yaşa uygun?​

Denemeler kaç yaşa uygun?
Denemeler – Michel De Montaigne
Basım Dili | Türkçe
Boyut | Normal Boy
Cilt Durumu | Ciltsiz
Sayfa Sayısı | 224
Yaş Grubu | 9+ Yaş

Montaigne Denemeler kac kitap?​

Montaigne Denemeler kac kitap?
Montaigne Denemeler – 4 Cilt.

Montaigne denemeler kaç cilt?​

Montaigne denemeler türü nedir?​

Montaigne denemeler türü nedir?
DenemeDenemeler / Tür

Montaigne Fransız mı?​

Montaigne Fransız mı?
Montaigne (28 Şubat 1533, Dordogne, Fransa – 13 Eylül 1592, Guyenne, Fransa), 16. yüzyıl Fransız deneme yazarıdır.

Montaigne nerede öldü?​

13 Eylül 1592Michel de Montaigne / Ölüm tarihi

Michel de Montaigne, 16. yüzyıl Fransız yazarıdır. Périgord'da 28 Şubat 1533 tarihinde doğmuş ve aynı kentte 13 Eylül 1592 tarihinde vefat etmiştir. Varlıklı ve soylu bir ailenin çocuğu olup, Katolik inançlarına bağlı bir şekilde yetişmiştir.

Montaigne'nin en bilinen eseri olan "Denemeler", eğitim ve felsefe konularını işleyen, ortaçağ dogmatizmine karşı çıkan bir aydınlanma eseridir. Bu kitap, hümanist kültürün önemli bir kaynağı olarak kabul edilir ve yazıldığı tarihten bu yana aydınların ilgisini çekmeyi sürdürmüştür.

Montaigne'nin "Denemeler" adlı kitabı, Sabahattin Eyüboğlu tarafından çevrilen 314 sayfadan oluşan bir eserdir. Bu kitap genellikle deneme türünün babası olarak kabul edilmektedir.

Montaigne, 13 Eylül 1592 tarihinde peritonsiller apse nedeniyle hayata veda etmiştir.

"Denemeler" kitabı 3 cilt olarak yayımlanmış bir eserdir.

"Denemeler" kitabı 9+ yaş grubuna uygun bir kitap olarak kabul edilir.

Montaigne'nin "Denemeler" eseri toplamda 4 ciltten oluşmaktadır.

Montaigne, Fransızdır. 28 Şubat 1533 tarihinde Fransa'nın Dordogne şehrinde doğmuş ve 13 Eylül 1592 tarihinde de Fransa'nın Guyenne bölgesinde vefat etmiştir.

Geri